KLJ Beernem lanceert ‘Beirnems Beirke’ om kas te spijzen

foto AVH
foto AVH
Redactie KW

Dat lokale verenigingen door corona op zoek moeten naar alternatieven, kon u al meer dan eens lezen in onze krant. Ook bij de KLJ in Beernem zochten én vonden ze een alternatief in een eigen bier. Het ‘Beirnems Beirke’ is een verwijzing naar het wapenschild van de gemeente en moet de kas spijzen voor de zomerkampen van de jeugdbeweging.

De vereniging spreekt veel jongeren, ouder dan zestien jaar aan, waardoor het de laatste maanden moeilijk was om activiteiten te organiseren. Ook de bubbel van tien maakte het voor hen moeilijk om wekelijks een jongerenwerking te garanderen.

“We hebben dus tot nog toe niet veel kunnen organiseren en willen onze leden dit jaar toch een mooi kamp kunnen bezorgen. Onze fuif en het eetfestijn zijn jaarlijks erg populair, maar konden vorig jaar niet doorgaan. Ook dit jaar ziet het er niet goed uit, waardoor we de voornaamste inkomstenbron voor onze kampen in de zomer weg zien vallen. We blijven ervan uitgaan dat we een kamp kunnen organiseren en gingen dus op zoek naar een alternatief”, legt hoofdleider Kevin Jodts uit.

Lekker alternatief

“In een eigen biertje vonden we een leuk en vooral lekker alternatief om geld in te zamelen. De naam van het ‘beirke’ verwijst naar het dier in het wapenschild van onze gemeente”, gaat medehoofdleider Stijn Neyt uit. Daarnaast werken ze aan draaiboeken voor hun kampen: “Vorig jaar moesten we heel wat verschillende draaiboeken maken en doorgeven aan de hogere dienst van KLJ. Als er een besmetting werd vastgesteld, moesten we dat op verschillende manieren kunnen oplossen.”

Met het bier hoopt de KLJ opnieuw centen in te zamelen om de leden leuke kampen te bezorgen. Na verschillende vergaderingen is het nu tijd om de actie te promoten.

“Ons bier kan men bestellen via onze Facebookpagina. Op zaterdagen 3 en 10 april kunnen mensen die flesjes kochten, hun bestelling ophalen aan onze lokalen aan de Bargelaan. Daarnaast brengen we ook pakketjes aan huis. In totaal kunnen we 500 liter verdelen en de bestellingen lopen vlot binnen. Er is zelfs al een horecazaak dat ons bier op de kaart wil aanbieden. Misschien moeten we zelfs bijbestellen”, besluit Jodts.

(AVH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.