KLJ Beauvoorde op zoek naar nieuwe leden

vlnr voorzitter Marie Vanbeveren, secretaris Elouise Calcoen met mascotte Fenna en Sara De Ceunynck (bestuurslid en verantwoordelijke jeugdraad en EHBO). (foto MVO)©Myriam Van den Putte
vlnr voorzitter Marie Vanbeveren, secretaris Elouise Calcoen met mascotte Fenna en Sara De Ceunynck (bestuurslid en verantwoordelijke jeugdraad en EHBO). (foto MVO)©Myriam Van den Putte
Myriam Van den Putte
Myriam Van den Putte Journaliste Het Wekelijks Nieuws

KLJ Beauvoorde is een kleine maar gezellige jeugdbeweging. Ook dit jaar zal een eetfestijn of fuif nog niet lukken. Het jonge bestuur probeert om nieuwe leden aan te trekken.

Voorzitter Marie Vanbeveren (24) belandde op haar 15de bij de KLJ Beauvoorde. “Ik ging mee met mijn broers, die toen al lid waren. Na een jaar werd mij gevraagd of ik in het bestuur wilde. Dat sprak mij aan! Ik vind het een toffe vereniging waar je nieuwe leden leert kennen met wie je samen leuke activiteiten beleeft. Onze tweewekelijkse vrijdagbijeenkomsten wil ik niet missen en die data probeer ik altijd vrij te houden!”

Topjaren

Door corona zijn de activiteiten grotendeels stilgevallen en dat heeft ook zijn impact op het ledenaantal. “In onze topjaren telde KLJ Beauvoorde tot wel 70 leden. Ooit werd het idee geopperd om de lokale KLJ-afdelingen samen te voegen tot één grote vereniging, maar dan waren we weer met te veel. Het aantal leden fluctueert ook regelmatig. Dikwijls brengt een nieuw lid ook vrienden mee. Of omgekeerd: wanneer een lid de vereniging verlaat, geldt dat ook voor hun vrienden.”

Secretaris en kassier Elouise Calcoen (24) bevestigt dat: “Ik ben lid geworden van KLJ Beauvoorde door Sara. We zaten in dezelfde klas en ik sleepte ook nog vriendinnen mee. Ik ben nu drie jaar in het bestuur en leerde hier mijn vriend en paardenvisser Gregory Debruyne (24) kennen, die ook in het bestuur zit. Eigenlijk is het wel opvallend dat nogal wat leden elkaar hier leren kennen en uiteindelijk een koppel worden!”

Kiekenfestijn

Bestuurslid Sara De Ceunynck (23), die verantwoordelijke is voor de jeugdraad en EHBO, beaamt dit volmondig: “Ook ik ben op mijn 15de in de vereniging gestapt door mijn broer. Dat er zich koppeltjes vormen is een beetje logisch. We organiseren dan ook legendarische fuiven zoals No Limit waar we de laatste keer in Furnevent in 2019 met bijna 900 personen waren! De avond ervoor gaan we elk jaar naar de meibedevaart in de Westhoek, behalve ook dit jaar. Ook het Kiekenfestijn is een jaarlijkse traditie, waarmee we onze kas spijzen. De gewestelijke KLJ-afdelingen gaan trouwens naar elkaars eetfestijn. Helaas is dat ook dit jaar geschrapt.”

Ook de jaarlijkse kampen roepen herinneringen op. “Mijn eerste kamp ben ik gepest geweest”, lacht Elouise. “Traditioneel word je dan om de haverklap gedoopt met een douche van eieren, aardappelschillen… Meestal kamperen we afwisselend in Vlaanderen en de Ardennen, alleen weten we nog niet of we dit jaar nog iets kunnen organiseren. Dat is altijd fantastisch: de groep hangt echt samen, want we zijn op elkaar ingespeeld en kennen elkaar goed. Vorig jaar hebben we op de valreep iets gepland. Omdat we met zo weinig waren, hadden we uitzonderlijk een megachic huis met sauna geboekt!”

Lid worden

Met hun aanstekelijke verhalen hoopt het jonge bestuur nog meer jongeren te overtuigen om lid te worden van KLJ Beauvoorde. En je hoeft niet van Beauvoorde te zijn!

(MVP)

Info: saradc1998@hotmail.comphilenzita@hotmail.com – 0498 17 55 89 – 0499 43 65 27.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.