Kermismaandagcomité van Gits wordt voor even Kerstlichtcomité

Joke Boddez, Sandy Ghesquiere, Ronny Lievens en Dorine Soete hopen op veel lichtjes in Gits.©Emely Vanhaecke foto EV
Joke Boddez, Sandy Ghesquiere, Ronny Lievens en Dorine Soete hopen op veel lichtjes in Gits.©Emely Vanhaecke foto EV
Redactie KW

Het Kermismaandagcomité zag alle kermisactiviteiten in september geannuleerd worden. Nu laat ze opnieuw van zich horen. Tijdelijk noemen de leden zichzelf ‘Het Kerstlichtcomité’ en ze roepen alle Gitsenaars op om het dorp te vullen met licht.

Door de coronacrisis was er voor het eerst geen kermissfeer in september. Toch blijft het Kermismaandagcomité niet bij de pakken zitten. “Tot het einde van dit jaar hebben we een nieuwe naam”, vertelt Joke Boddez. “We noemen tijdelijk Het Kerstlichtcomité en hebben de ambitie om Gits te doen oplichten in deze donkere tijden.”

Prijzen te winnen

Het comité roept alle Gitsenaars op om van de gevel of voortuin iets moois te maken en te verlichten. Om iedereen te motiveren zijn er tal van prijzen voorzien, niet alleen voor wie zijn huis versiert maar ook voor de mensen die op zoek gaan naar het mooist versierde huis. “Elke Gitsenaar krijgt een formulier in de bus waarop ze drie adressen kunnen schrijven van huizen die volgens hen het mooist versierd zijn. De drie huizen waar het meest op gestemd is, verdienen een mooie prijs. Daarnaast hebben we ook de prijs van het Kerstlichtcomité. Deze jury zal op drie verschillende avonden een wandeling maken en een oordeel vellen. Tenslotte worden ook de mensen niet vergeten die hun formulier binnenbrengen. De drie kerstlichtspeurders die de top drie van mooiste huizen het best benaderen, vallen ook in de prijzen.”

De ingevulde formulieren moeten voor 28 december afgegeven worden bij Geert Wyseure in het Postpunt of in de brievenbus van kapper Ronny. “We hopen dat alle Gitsenaars deelnemen, zodat we vanop de Gitsberg kunnen neerkijken op een dorp vol lichtjes”, klinkt het tot besluit. (EV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier