KBG Esen kijkt reikhalzend uit naar ‘nieuwe’ vrijheid: “Een vriendengroep die voor iedereen het beste wil”

We zien v.l.n.r. de bestuursleden Chris Merlevede, Frans D'Hulster, Maria Cool, Michel Packet, Ludwig Vandekerckhove en Noël Dolphen. Roger Haesaert en Willy Vermander ontbreken op de foto.© MG
We zien v.l.n.r. de bestuursleden Chris Merlevede, Frans D'Hulster, Maria Cool, Michel Packet, Ludwig Vandekerckhove en Noël Dolphen. Roger Haesaert en Willy Vermander ontbreken op de foto.© MG
Paul Bruneel

KBG Esen is met zijn 140 leden, een dynamisch bestuur en een waslijst aan activiteiten een van de meest bloeiende seniorenverenigingen in de regio Diksmuide. Het afgelopen jaar stond ook voor hen helemaal in het teken van corona en afgelastingen, maar er wordt reikhalzend uitgekeken naar de dag dat de clubactiviteiten opnieuw mogen plaatsvinden.

De vereniging mag sedert enkele jaren de titel ‘Koninklijk’ dragen. 28 december 2016 is een datum die vetjes gedrukt staat in het logboek van KBG Esen, want sinds die dag mocht de vereniging deze titel toevoegen aan de naam. Op 18 januari 2017 werd het helemaal officieel, door de overhandiging van de nodige documenten en medaille door de Brugse gouverneur.

“Onze vereniging werd opgericht op 28 december 1966”, begint Chris Merlevede, voorzitter ad interim zijn verhaal. “De Kristelijke Bond Gepensioneerden draagt ondertussen met heel veel fierheid de naam Koninklijke Bond der Gepensioneerden Esen, afgekort als KBG-Esen. Wij beschikken over een heel bedrijvig bestuur, maar door het coronagebeuren draaide vorig jaar alles op een laag pitje. We hebben daarom ook beslist om voor 2021 geen lidgeld te vragen aan onze leden, en wie vorig jaar lid was blijft automatisch ook dit jaar lid. Een gebaar dat door de zowat 140 leden heel erg op prijs wordt gesteld, en dat typeert meteen ook de werking van KBG Esen, een vriendengroep die het beste probeert te bereiken voor iedereen.”

“Wegens corona vragen we dit jaar geen lidgeld”

Chris Merlevede is secretaris, penningmeester ad interim en waarnemend voorzitter. Hij kan rekenen op Frans D’Hulster als ondervoorzitter en de bestuursleden Michel Packet (verantwoordelijke fietsclub), Ludwig Vandekerckhove (begeleider fietsclub), Maria Cool (verantwoordelijke kaartersclub) en Willy Vermander (verantwoordelijke petanqueclub). Verder maken ook erevoorzitter Roger Haesaert en erepenningmeester Noël Dolphen deel uit van het bestuur.

Uitstappen

“Wij zijn veel meer dan een groep senioren die regelmatig samenkomen en beschikken over een bloeiende kaarters- fiets- en petanqueclub”, geeft Chris Merlevede mee. “Uiteraard zorgen wij ook regelmatig voor een leuke uitstap en animatienamiddagen. In normale omstandigheden komen wij iedere tweede dinsdag van de maand, met uitzondering van januari en augustus, samen voor een bestuursvergadering, maar bijkomende vergaderingen behoren tot de mogelijkheid.”

De fietsclub trekt er van begin april tot eind september op woensdag op uit en de petanqueliefhebbers komen aan hun trekken op de eerste en derde donderdag van de maand. Iedere dinsdagnamiddag wordt er gekaart in het lokaal Feestzaal De Kroon. Bij jubilea en overlijdens is er ook altijd een passend eerbetoon voorzien. Nieuwe leden zijn welkom vanaf de leeftijd van vijftig jaar, en meer info is te bekomen bij de voorzitter, op het telefoonnummer 0475 58 98 41.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.