Karolina Mikula is nieuwe hoofdleidster bij Chiro: “Na wat reflectie hapte ik toe”

Karolina Mikula. © (Foto RV)
Redactie KW

Bij de Chiro vindt er een wissel van de wacht plaats. Hanne Lambrecht stopt als hoofdleidster en geeft de fakkel door aan Karolina Mikula. “Ik besef dat er veel bij komt kijken, maar ik ken de groep heel goed”, aldus de 19-jarige Ruiseleedse met Poolse roots.

Karolina Mikula (19) woont met haar moeder Anna, vader Roman en zus Maja in de Krasnikstraat, de straat genoemd naar de Poolse stad Krasnik waar Ruiselede een jumelage mee heeft. Ze is van Poolse afkomst en woont al 15 jaar in het Molendorp, waarvan zowat zes jaar op het huidig adres. Ze volgde het secundair onderwijs in Sancta Maria in eigen dorp en daarna in Tielt. Ze heeft het eerste jaar lerarenopleiding aan de Gentse Arteveldehogeschool achter de rug. Maar nu volgt een drastische switch. “Ik ga vanaf volgend schooljaar voor de richting schoonheidsspecialiste, bij Syntra West in Brugge. Met het volledige leerprogramma dan wel”, zegt ze aan het Chirolokaal in de Aalterstraat.

De ervaring maakt me sterk om op hetzelfde elan en vol gedrevenheid door te gaan

Aanstelling

“Ik werd lid van de Chiro bij de speelclub, derde en vierde leerjaar dus. Daarna een aantal jaren niet meer en in het vijfde secundair sloot ik terug aan. Vanaf het laatste jaar secundair werd ik leidster, eerst bij de Kwiks en dan de tiptiens, tot heden. Hanne verkoos het leiderschap door te geven en polste eerst oppervlakkig of ik interesse had. Weken later, na wat reflectie, hapte ik toe. Ik besef heel goed dat het een immense verantwoordelijkheid is die op me afkomt, maar ik ben niet bang. Ik ken de groep van 26 leidsters en de ervaring maakt me sterk om op hetzelfde elan en vol gedrevenheid door te gaan. De aanstelling is bovendien niet obligaat gebonden aan een termijn. Het is een vrije optie, in functie van omstandigheden en de wil van de betrokkene”, aldus Karolina. “We naderen stilaan ook de traditionele heropstart van het werkjaar. Normaliter is er eind september ons grote event Wall Street. Of dat zal doorgaan is vrij onzeker, maar die deur staat nog op een kiertje. De startdag is al zeker en vindt plaats op 3 oktober. Medio september is er ook de startmanifestatie op het dorpsplein: de speelnamiddag. In wezen is dat het kennismakingsmoment. Via schoollijsten gebeurt er prospectie naar nieuwe leden. We hopen alvast om na twee erbarmelijke coronajaren vanaf deze herfst er volop tegenaan te gaan voor een normaal, succesvol en vooral veilig werkjaar met leuke inspirerende activiteiten voor onze zes afdelingen. Samen met de beleidsgroep werken we voort aan deze jeugdwerking.” (RV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.