Karen Braekevelt krijgt nieuwe medevoorzitter bij Best Pittig Tielt

Lizelot (links) neemt de fakkel over van Nathalie (midden) en zal een nieuwe voorzittersduo vormen met Karen (rechts). (foto Jan)
Redactie KW

De Pittemse Karen Braekevelt en de Tieltse Nathalie Schouppe stonden zeven jaar geleden aan de wieg van ‘Best Pittig Tielt’ en namen samen de taak van voorzitter op zich. Om persoonlijke redenen besluit Nathalie met pijn in het hart haar functie op te geven en de fakkel door te geven aan Lizelot Verbeke.

“Zeven jaar geleden sloegen Nathalie en ik de handen in elkaar om een lokale afdeling van ‘Best Pittig’ in Tielt op te richten”, steekt Karen Braekevelt (42) van wal. “We gaven hiermee antwoord op een vraag vanuit Markant Tielt en de toenmalige voorzitter Hedwig Verdoodt. Zij merkten dat hun ledenlijst vooral uit dames van vijftig en ouder bestond en dat ze dames tussen 20 en 40 jaar moeilijker konden bereiken, wat ergens wel logisch is.”

“Het is immers niet evident om activiteiten te zoeken die mensen aanspreken van 20 tot 70 of 80 jaar. Het was overigens een probleem dat over heel Vlaanderen de kop opstak, want in andere steden en gemeenten waren ook reeds afdelingen van Best Pittig opgericht.”

“Na wat onderling overleg besloten we dat Karen zich vooral met de administratie zou bezighouden en ik mij zou toespitsen op het financiële luik van de vereniging”, gaat Nathalie Schouppe (34) verder.

Beste leerling

“Het spreekt voor zich dat we eerst wat kinderziekten moesten overwinnen, maar al snel bleek dat we elkaar perfect aanvulden, zodat werk kon gemaakt worden van de uitbouw van de vereniging. Dat we hier wonderwel in geslaagd zijn, mag blijken uit het feit dat we voor corona om en bij de 120 leden hadden, waardoor we nagenoeg de beste leerling van de klas en dus de grootste afdeling van België waren.”

“De reden hiervoor mag zeker gezocht worden in het feit dat we ‘anders dan anderen’ willen zijn door tijdens een werkjaar een brede waaier aan activiteiten aan te bieden, waar ieder zich kan in vinden.”

Afscheid met pijn in hart

“Ik heb mijn taak altijd met hart en ziel gedaan, maar ben nu genoodzaakt om een stapje terug te zetten. Enerzijds doordat Durama, het bedrijf van mijn man en ik, de laatste jaren enorm gegroeid is, waardoor ik daar meer nodig ben. Anderzijds hebben we twee opgroeiende kinderen en wil ik toch voldoende tijd kunnen vrijmaken voor mijn gezin.”

“Het is dus met pijn in het hart dat ik afscheid neem van mijn taak als medevoorzitter, maar ik blijf zeker nog lid en als ze me nodig hebben, sta ik zeker klaar om te helpen. Bovendien heb ik het volste vertrouwen in Lizelot om mijn functie over te nemen.”

“Ik ben voor de volle 100 procent gemotiveerd om in de voetsporen van Nathalie te treden” vervolgt Lizelot (38). “Ik ben al sinds het tweede bestaansjaar van de vereniging lid en de voorbije jaren hielp ik al regelmatig bij het organiseren van activiteiten. Ik ken de vereniging dus al door en door.”

Samen activiteiten doen

“Karen, Nathalie en ik zitten zeker op dezelfde lijn, zodat het vrij eenvoudig zal zijn om het concept van de vereniging te blijven behouden.”

“We willen een vereniging zijn waar onze leden gezellig kunnen samenzijn en samen activiteiten kunnen doen.”

“Ik wil benadrukken dat wij, in tegenstelling tot wat velen denken, geen serviceclub zijn. Je hoeft dus absoluut geen achtergrond als zelfstandige te hebben om lid te worden, iedereen is welkom.”

“Een blik op ons jaarprogramma toont dat de activiteiten zeer divers zijn: We hebben sprekers met onder andere Phara de Aguirre, zijn creatief bezig met start tot padel, een workshop gezond ontbijt of een gezellige fietstocht en hebben oog voor cultuur met onder andere een bezoek aan het Ballet Anne Frank, en nog zoveel meer. Kortom, voor elk wat wils.” (Jan Goossens)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.