Jongens en meisjes KSA Izegem klaar voor vijf zomerkampen

De KSA-meisjes van Izegem trekken met de oudste en jongste leden apart op kamp.© Frank Meurisse
De KSA-meisjes van Izegem trekken met de oudste en jongste leden apart op kamp.© Frank Meurisse
Redactie KW

KSA Izegem bestaat uit een afdeling jongens en een afdeling meisjes. Samen vormen ze de grootste jeugdbeweging van onze stad. Na een jaar vol maatregelen en veel aanpassingen hopen ze nu heel erg op een zorgeloos kamp in grote groep. Volgend jaar zouden ze dan opnieuw op volle toeren willen starten.

De KSA Meisjes Izegem hebben hun lokaal in de Mentenhoekstraat. Na een jaar dat volledig getekend werd door corona zijn ze helemaal klaar voor de zomer. “Wij organiseren met de meisjes dit jaar twee kampen”, begint hoofdleidster Frauke Vandenbroucke. “Van 13 tot 20 augustus hebben we ons minkamp met de -12-jarigen. Onze +12-jarigen vertrekken iets vroeger, op 10 augustus, op pluskamp. Ook zij blijven tot 20 augustus op kamp. We gaan met zijn allen naar Arendonk in de provincie Antwerpen. Het minkamp vindt plaats in een heem, maar onze oudste leden slapen in tenten. We kijken er enorm naar uit.”

Creatief zijn

Het is lang afwachten geweest, maar intussen ziet de zomer er goed uit voor de meisjes. “De versoepeling van de maatregelen is echt wel een opsteker voor ons. We zijn dit jaar vaak creatief uit de hoek moeten komen, maar nu lijkt ons kamp toch relatief normaal te mogen en kunnen plaatsvinden en dat vinden we super.”

Een kamp financieren is geen evidentie en dus moesten de meisjes op zoek naar inkomsten. “We hebben normaal een aantal vaste financiële acties op ons programma staan, maar helaas konden die niet zomaar.”

“Een fuif organiseren was niet aan de orde. We moesten dus zoeken naar alternatieven die ook geld in het laatje brachten”, zegt Frauke. “We verkochten ontbijtpakketten met Vaderdag, brachten leuke KSA-mutsen aan de man en vrouw en organiseerden een tombola. Zo slaagden we er toch in om wat geld in kas te hebben zodat we op kamp kunnen tegen een voordelige prijs.”

Verrassingsuitstap

“Met wat geluk kunnen we volgend jaar opnieuw normaal van start gaan. Daar kijken we allemaal erg naar uit. We zijn van plan om een KSA (bier)run te organiseren, maar ook onze American Red Cup Party, Spaghettinoene en BouwBQ staan zeker op onze agenda komend werkjaar. Nu maar hopen dat alles eindelijk nog eens zonder problemen kan.”

De KSA jongens gaan maar liefst drie keer op kamp. De hernieuwers gaan van 1 tot 11 juli op fietskamp naar Vielsalm. De Knajo’s, de jongens van het eerste tot het vierde middelbaar, trekken van 29 juli tot 9 augustus naar Tsjechië voor een buitenlandse ervaring en de Kapijo’s, de leden uit de lagere school, gaan van 12 tot 19 augustus naar Geel naar een heem. Uiteraard hoopt de leidersploeg op een geweldige ervaring voor alle leden.

(Melissa Vanwijnsberghe)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.