(J)Okra Westouter danst de Jerusalema: “Dit houdt ons jong, zeker weten”

(J)Okra Westouter danst de zomerhit van dit jaar. © EF
Redactie KW

De zomer van 2020 wordt niet alleen die van corona maar ook van Jerusalema, de danshit van Master KG die bij iedereen zeer populair is. Zo ook bij (J)Okra Westouter.

“Het doet ons denken aan onze wereldhit van vroeger ‘De Boerinnekesdans’,” zegt verantwoordelijke Martje Leeuwerck. “Alleen begrepen we toen de tekst en nu niet.” Martje werd deze week 70 jaar en vierde haar verjaardag samen met de leden van haar seniorenvereniging. “Dit dansje houdt ons jong, zeker weten.”

Als dansverantwoordelijke bij (J)Okra werd Martje Leeuwerck aangesproken over deze nieuwe dansrage. “Dan ben ik maar gaan spieken op Youtube om de danspasjes eerst zelf onder de knie te krijgen voor ik het aan mijn groep senioren zou aanleren.”

En dat gebeurde uiteindelijk op de parking van OC de Fontein in De Klijte. “Het was puffen en blazen en niet alleen om die dans aan te leren maar vooral ook om nog eens te overleven in de toen heersende hittegolf.”

Graag tonen op ledenfeest

Ondertussen is Martje zeer tevreden over het resultaat. “We hebben allemaal een gezegende leeftijd bereikt maar ik ben fier op deze groep dat ook zij op de danskar sprongen.”

Het resultaat wil Martje Leeuwerck graag laten zien op het ledenfeest. “Als dit feest er komt natuurlijk. We schrapten eerder de activiteit in juli en zitten nu in november. Niet wij maar corona zal daarover beslissen.”

(J)Okra staat tot ver buiten de eigen dorpsgrenzen van Westouter bekend voor het linedansen en daar behoort deze Jerusalema zeker bij. “We kozen in het verleden voor koppeldansen. In het koppeldansen moet men natuurlijk met twee personen zijn en bij voorkeur een dame en een heer. Maar zo waren er vaak leden die aan de kant moesten blijven en twee dames laten dansen, is niet eenvoudig. Dan moet één van de dames de herenstappen uitvoeren en dat vraagt heel wat denkwerk. Dus stapten we over op linedansen. En zo danst iedereen en moet ook iedereen nadenken over de danspasjes. Zeker over deze van Jerusalema.” (MDN)

https://www.youtube.com/watch?v=RTU0WdwGaTI

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.