Jogging Team De Olifant:”Moeilijke tijden maar leden bleven superactief”

De 'Olifantjes' hopen dat er dit jaar toch nog een daguitstap mogelijk is.
Redactie KW

Jogging Team De Olifant is, met bijna honderd leden, de grootste amateurloopclub in Oostende en omstreken. De leden zijn gemakkelijk herkenbaar aan hun opvallende, grasgroene uitrusting. Een ‘Olifantje’ zie je zelden alleen lopen. JTO is, dankzij de fantastische groepssfeer, één grote familie.

“Ik ben sinds 2013 de fiere voorzitter van Jogging Team De Olifant en ik mag best tevreden zijn met bijna honderd enthousiaste leden”, opent Pascal Hansen. “Jaarlijks organiseerden we onze Massa Jogging, een clubreis en een daguitstap. Voor 2020 koesterden we weer grote plannen, met een nieuwe uitgave van de Massa Jogging op 26 april, de daguitstap in mei en de clubreis in het weekend van 5 oktober, naar de Veluwe Nederland. Op 13 maart kwam de lockdown en dan vielen al onze plannen in het water. Onze Massa Jogging was al tot in de puntjes voorbereid, maar kon uiteraard niet doorgaan. De daguitstap naar Lommel, een jaarlijkse hoogdag voor de club, werd ook onmiddellijk afgelast en in mei kregen we ook al te horen dat de Veluwe Run jammer genoeg niet zal doorgaan in oktober. Ook de wekelijkse groepstrainingen waren verboden. Gelukkig bleven onze leden individueel actief. Het waren zeer moeilijke tijden, maar toch was het leuk te kunnen vaststellen dat iedereen superactief bleef. Van zodra de groepstrainingen weer toegelaten werden, nu drie weken geleden, wordt er weer drie keer per week getraind, op dinsdag vanaf 18 uur, donderdag vanaf 18.30 uur in ‘t Bosje en op zondag vanaf 9.50 uur.”

Clubreis

Pascal Hansen denkt dat er, ook na de zomer, geen wedstrijden van het Oostends Loopcriterium meer zullen doorgaan. In het najaar ziet hij nog mogelijkheden. “Grote wedstrijden zullen wel nog doorgaan, maar onze stratenlopen zullen geen toelating krijgen. We zitten echter niet stil. Tijdens de lockdown zijn veel mensen beginnen fietsen en lopen. Onze deuren staan wijd open voor nieuwe leden. Iedereen mag enkele trainingen bijwonen om de sfeer te proeven en te testen of, hij of zij, het niveau aankan. Je moet niet onmiddellijk beslissen om 50 euro lidgeld te betalen. We hopen dat er ook nog een daguitstap mogelijk is. De meeste Olifantjes hebben het eerste weekend van oktober gereserveerd voor de jaarlijkse clubreis. We bekijken met het bestuur of er dat weekend, ergens in het land, toch nog een wedstrijd zal doorgaan, liefst in combinatie met een culturele en gastronomische activiteit. We hopen zo ons jaar nog een beetje redden!” (FRO)

De Olifant

Oprichting: 1986

Voorzitter: Pascal Hansen

Aantal leden: 92

Uitvalsbasis: Meubelzaak De Olifant – Maria-Hendrikapark

Historiek: JTO is gegroeid uit de loopclub van de Sport Nautique die in 1963 de eerste Corrida van Sas-Slijkens organiseerde. In 1986 werd JTO officieel opgericht met meer dan zestig leden en met als doel: het nemen van initiatieven ter bevordering van de lichamelijke geschiktheid en ontspanning (training, joggen en het organiseren van trips en wedstrijden voor de leden.