Jill Boudrez is de nieuwe voorzitter van Vintage Heuvelland: “We zetten verder in op duurzame wijnbouw”

Jill Boudrez volgt José Lemahie op als voorzitter van Vintage Heuvelland.© EF
Jill Boudrez volgt José Lemahie op als voorzitter van Vintage Heuvelland.© EF
Redactie KW

Jill Boudrez is de nieuwe voorzitter van Vintage Heuvelland, de vereniging die 21 wijnboeren samenbrengt uit de Westhoek. Jill volgt José Lemahieu op, van wie ze nog les kreeg toen ze de opleiding sommelier volgde. “Toen al polste hij naar mijn interesse om lid te worden van Vintage.”

Jill Boudrez is communicatieverantwoordelijke van de stad Poperinge en een grote wijnliefhebster. Dat werd een grote passie toen ze in 2000 vanuit Rumbeke naar Kemmel verhuisde. “Hier zie je elke dag weer beweging in de vele wijnvelden, van de groei over de bloei naar de snoei. Vandaar dat ik een achttal jaar geleden een basiscursus sommelier volgde aan Syntra West. Mijn honger naar informatie was daarmee echter niet over en er volgde een vervolmakingscursus. Op het wijndomein Entre Deux Monts nam ik deel aan de druivenpluk en voor ik het echt besefte, begon ik aan mijn eindwerk en werd ik sommelier.”

Met haar opgedane kennis gaat Jill wel eens vaker langs bij de Heuvellandse wijnboeren om er haar waarnemingen te delen met de wijnboer. “Proeft de wijn als een jonge wijn bijvoorbeeld en hoe smaken de aroma’s in de mond? De prikkeling in de neus heeft eveneens een indicatie over de wijn.”

Klinken achter computerscherm

Op de algemene vergadering op de laatste vrijdag van januari werd Jill Boudrez officieel aangesteld als voorzitter. “Het was anders dan normaal en we klonken op een nieuw werkjaar van achter het computerscherm. Ik hoop dat we samen vlug weer een goed glas wijn kunnen drinken, maar enkel de werking van de vaccins zal daarover beslissen. We plannen alvast onze activiteiten in voor 2021. Dit zijn de Open Wijngaardfeesten en de Wijnfeesten die beiden in 2020 werden geannuleerd. Verder zetten we met de vereniging ook verder in op duurzame wijnbouw in Heuvelland.”

Nieuwe initiatieven

Als voorzitter van Vintage Heuvelland juicht Jill nieuwe initiatieven toe, zoals de Grote Wijnprijs van Heuvelland, een organisatie van Fietsen in Heuvelland, een sportieve fietstocht op 1 mei waarbij de deelnemers een fles wijn kunnen winnen van het wijndomein waar voorbijgefietst wordt. Wie de snelste tijd fietst op het segment van het wijndomein, aangemaakt op de populaire fietsapp Strava, kan nagenieten van de overwinning bij een fles Heuvellandse wijn. (MD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.