Jeugdverenigingen Meulebeke klaar voor kampbeleving

De jongeren van de jongens Chiro. (foto Luc)
De jongeren van de jongens Chiro. (foto Luc)
Redactie KW

Nu de coronacijfers de goede kant opgaan, zetten de jeugdbewegingen alle zeilen bij om van hun jaarlijkse kampperiode een unieke en onvergetelijke gebeurtenis te maken. In Meulebeke heeft de Chiro het kampplaatje al volledig klaar. “Mochten we vorig jaar toch eventjes nippen van de sfeer van het kampleven, dan mogen we dit jaar met beide afdelingen, weliswaar gescheiden, op kamp”, zegt hoofdleidster Geike Verstraete.

“Voor onze meisjesafdeling betekent dit dat we met onze volledige ledenbezetting (100 jonge dames) naar Diessen in Nederland trekken om er van 11 juli tot 21 juli van het echte kampleven te genieten. De jongens volgen ons op van 21 tot 31 juli.”

“Wij trekken met zo’n 60 enthousiastelingen naar Diessen”, pikt Lennert Lapeere, hoofdleidervan de jongensafdeling, in. “Ook wij zijn klaar met het voorbereidingen van de activiteiten voor het kampleven aldaar. Het is nu een verlangend uitzien ernaar.”

Geheime bestemming

Ook de KLJ heeft het kamp al voorbereid, op een andere manier weliswaar. “De bestemming van ons kamp houden we binnen ons bestuur”, zegt Bram Tuytens. “Het is dus een verrassing voor onze leden. Ik kan wel kwijt dat we dit jaar in eigen land blijven en dat we met maximaal 50 leden van 30 juli tot en met 2 augustus een onvergetelijke tijd zullen beleven.”

Ook de KAJ+16 trekt er straks op uit. “We zullen onze vakantie doorbrengen in de Ardennen van 21 tot 31 juli”, zegt Kevin Snauwaert. “We zijn met tien enthousiaste deelnemers. Het belooft in ieder geval een fantastisch gebeuren te worden.” (LB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.