Jeugdhuis De Prik in Hooglede kiest voor digitale editie 66 uren

Febe Vanoverschelde en Joran Hoste zijn klaar voor een digitale 66 uren. (foto JT)
Febe Vanoverschelde en Joran Hoste zijn klaar voor een digitale 66 uren. (foto JT)
Redactie KW

Sinds jaar en dag opent jeugdhuis De Prik tijdens het paasweekend 66 uren onafgebroken zijn deuren. Vorig jaar werden de 66 uren geannuleerd, de reden kan u wellicht wel raden. Dit jaar komt er toch een lightversie van de 66 uren, weliswaar digitaal.

De kern van het jeugdhuis onderging vorig jaar een grondige metamorfose. Zij staan met zijn zevenen in voor de organisatie van alle evenementen. Febe Vanoverschelde (20) en Joran Hoste (22) vervoegden in september de kern.

“We zitten met heel veel ideeën maar in de praktijk hebben we daar nog niet veel mee kunnen doen. Het jeugdhuis is al bijna continu gesloten geweest”, opent Joran. Om hun leden toch wat soelaas te kunnen bieden in lastige tijden koos men voor een digitale editie van de 66 uren. Elk jaar staan die 66 uren volledig in het teken van een thema. Dit jaar werd er, niet toevallig, voor ‘The Bubble Edition’ gekozen. “Op vrijdagavond starten we met een cocktailinitiatie”, vult Febe aan. “Iedereen kan van thuis uit stapsgewijs een cocktail maken. Daarna draaien twee dj’s live in ons jeugdhuis, de mensen kunnen thuis volgen via een livestream.”

“Op zaterdag is er een afhaalactie waarbij men een biermand kan komen halen in het jeugdhuis”, vervolgt Joran. “ ’s Avonds krijgen we dan de befaamde Top 66. Dit wordt een soort interactieve radio waarbij de beste nummers, volgens de leden, worden afgespeeld. Tussenin worden ook mensen opgebeld en worden er anekdotes verteld.”

Geen wandeltocht

Op zondagnamiddag stond de enige niet-digitale activiteit gepland maar die werd inmiddels geschrapt, de Prosecco van Echternach-wandeltocht. “Een spijtige zaak”, licht Febe toe. “We hadden een wandeltocht uitgestippeld waarbij men in bubbels een aantal opdrachtjes moest uitvoeren.”

“Maar door de huidige coronamaatregelen kregen we echter geen toestemming van de gemeente omdat het om een eenmalige activiteit gaat. Er kroop best al wat voorbereidingswerk in maar niet getreurd, die wandeltocht kan er later nog altijd wel komen. Afsluiten doen we om 20 uur met een quiz.”

“Tijdens de sluiting van het JOC hebben we niet stilgezeten. Er gebeurden een aantal reparaties in het jeugdhuis. We maken er momenteel het beste van maar kijken wel uit naar de heropening om terug volk in het jeugdhuis te kunnen ontvangen”, besluit Febe. Meer informatie over de activiteiten en het deelnemen eraan kan je terugvinden op de Facebookpagina van het jeugdhuis.

(JT)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.