Jeugd Rode Kruis gaat vanaf oktober van start in Diksmuide

We zien de hoofdanimatoren Tanita Titeca (links) en Fleur Teirlinck. (gf)
Redactie KW

Vanaf oktober start de lokale Rode Kruis-werking van Diksmuide met een nieuwe jeugdbeweging: Jeugd Rode Kruis (JRK).

“JRK organiseert evenementen voor kinderen en jongeren die hen betrekken bij de Rode Kruis-werking”, vertelt pr-verantwoordelijke Hein Deseure. “De activiteiten zijn vergelijkbaar met die van een jeugdbeweging en hebben als doel bij te dragen aan de groepsdynamiek en de persoonlijke ontwikkeling van de deelnemers. Lid worden is gratis en je hoeft geen kledij van de jeugdbeweging aan te kopen.”

Tanita Titeca (29) en Fleur Teirlinck (18) zijn de hoofdanimatoren. Tanita is tegelijk ook de afdelingsveranwoordelijke. “Om tal van leuke activiteiten te kunnen organiseren, zoeken we nog een aantal toffe animatoren tussen 16 en 35 jaar. We hebben ook nog veel knutselmateriaal, spelletjes en sportmateriaal nodig. En uiteraard draait alles om de deelnemers. Iedereen is vanaf de leeftijd van 6 jaar meer dan welkom. We komen elke vierde zondagmiddag van de maand samen van 13.30 tot 17.30 uur. Op zondag 24 oktober komt het Jeugd Rode Kruis een eerste keer samen, met als thema Halloween. Iedereen is van harte welkom!” (RED)

Wie zin heeft om lid te worden of om de hoofdanimatoren bij te staan, kan contact opnemen via jeugd@diksmuide.rodekruis.be of 0498 29 28 92. Ook wie spullen heeft die gebruikt kunnen worden, kunnen via dat e-mailadres of gsm-nummer contact opnemen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier