Jens Tanghe is nieuwe hoofdleider Meulebeekse Chirojongens

Jens en Lennert. (foto Luc)
Redactie KW

Na vijf jaar het hoofdleiderschap bij de Chirojongens Meulebeke te hebben waargenomen, geeft Lennert Lapeere (24) nu de fakkel door aan Jens Tanghe (21). Lennert verdwijnt hiermee niet van het Chirotoneel: hij staat de leidersploeg met raad en daad bij, nog tot na de Chirorolmarathon.

Voor Lennert Lapeere zit het Chiroavontuur er bijna op. Hij was maar liefst 16 jaar actief bij de grootste jeugdbeweging in de Berengemeente. “Het is een tijd die ik me altijd zal blijven herinneren, ik kijk terug op mooie belevenissen en vriendschappen. Ik ben nu afgestudeerd als archeoloog en ben medewerker aan de universiteit Gent en bij een werkgever wiens naam ik niet mag noemen”, vertelt hij.

“Dat neemt niet weg dat ik nu nog Chiro beleef als gewoon leider tot na het groot evenement tijdens de paasvakantie, de Chirorol. Het is twee jaar geleden dat we deze nog georganiseerd hebben. Voor heel wat nieuwe leiders heeft de organisatie van onze ‘rol’ soms heel wat verrassingen in petto.”

Persoonlijkheid verrijken

Jens Tanghe is 21 lentes jong, heeft 15 Chirojaren op de teller staan en is al vier jaar leider. “Engagement vind ik heel belangrijk. Het schrikt me zeker niet af”, stelt hij. “Ik heb dat groepsgevoel in mij. Je leert hier enorm veel bij: met een groep omgaan, verantwoordelijkheid opnemen, achterliggende problemen bij jongeren onder ogen zien en bespreekbaar maken… Het zijn allemaal zaken die je persoonlijkheid verrijken. Ik zal me blijven inzetten zodat onze jongensafdeling de echte, hechte vriendengroep blijft zoals ik die steeds gekend heb.”

Hij zit momenteel in zijn vijfde jaar burgerlijk ingenieur electromechanica aan de universiteit Gent. “Maar dit wil niet zeggen dat ik me niet ten volle zal geven in mijn functie als hoofdleider”, vult Jens aan. “Ik apprecieer enorm wat Lennert nog zal doen om ons bij te staan in alle organisatorische uitdagingen naar de Chirorol toe.” (Luc Bouckhuyt)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier