Investeringstoelage van 200.000 euro voor SK Staden

De infrastructuur van SK Staden is dringend aan renovatie toe. © (foto JCR)
Redactie KW

De gemeente is bereid om voetbalclub SK Staden een investeringstoelage van 200.000 euro toe te kennen. Die zou gebruikt worden voor renovatie van de infrastructuur. De gemeenteraad dient daarvoor wel een protocol goed te keuren dat een aantal afspraken duidelijk vastlegt.

“De infrastructuur van SK Staden is sterk verouderd en renovatie is dringend nodig”, weet sportschepen Gwendolyn Vandermeersch (Open VLD). “SK Staden meldde ons dit vorig jaar en geeft zelfs aan dat renovatie onvermijdelijk is voor een vlotte werking van de club. De vereniging maakte een inventaris op van de werken die dienen uitgevoerd te worden. Zo moeten onder andere het dak en de koepels hersteld worden, dient de toiletruimte verbouwd te worden en voorzien te worden van nieuwe toiletten, lavabo’s en handdrogers en moeten ook kleedkamers 1 tot en met 4 en het sas en de ontvangstruimte verbouwd worden. Verder worden ook de vloeren van de toiletten, de kleedkamers en de ontvangstruimte aangepakt en dient de waterleiding van de douches net als de warmeluchtblazers in de kleedkamers vervangen te worden. De totale kost van de werken wordt op 226.210 euro geraamd.”

in schijven

“Die kosten zouden gefinancierd worden met een investeringstoelage van de gemeente van 200.000 euro”, vertelt burgemeester Francesco Vanderjeugd (Open VLD). “De rest van het bedrag wordt door SK Staden met eigen middelen bekostigd. Vooraleer we de toelage toekennen, leggen we eerst een protocol voor aan de gemeenteraad dat een aantal afspraken duidelijk vastlegt. Zo zal de toelage niet in één keer, maar in schijven uitbetaald worden en dit na voorlegging van offertes of facturen.” (BCH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten