Hondenclub Tempelhof stopt na 38 jaar

Het was Dr. Nicolas Müller van het IMDH die de cheque van 15.000 voor de MUG-Heli in ontvangst nam. (foto SR)
Stefaan Reuse
Stefaan Reuse Medewerker KW

Na bijna vier decennia stopt de werking van Hondenclub Tempelhof. Het huidige bestuur vond geen kandidaten om de club verder te zetten. Het resterende geld uit de kas gaat naar twee goede doelen: de mugheli en de opleiding van blindengeleidehonden in Koksijde.

Dr. Nicolas Müller van het Instituut Medische Dringende Hulpverlening mocht de cheque van 15.000 euro voor de mugheli in ontvangst nam. Hij ontving samen met pr-verantwoordelijke Ann Pante het bestuur van Hondenclub Tempelhof op de helibasis. Net na het afgeven van de cheque werd de mugheli opgeroepen voor een ongeval in De Haan. “Ik kreeg daar tranen in mijn ogen van”, zegt Reini Renier, voorzitter van de hondenclub.

“Alle leden van de club waren het unaniem eens om de kas te schenken aan de MUG-heli die ze zo vaak zagen overvliegen over de club als die op weg was naar het AZ Sint-Jan. Ik zag de mugheli dagelijks, toen ik werkte in het AZ Sint-Jan op de dienst neus-, keel- en oorziekten. Het is met pijn in het hart dat ik na dertig jaar moet stoppen als secretaris-voorzitter. Het runnen van de club deed ik nog samen met Marina Missault en Caroline Vandebeeke, maar dat was niet langer haalbaar”, weet Reini.

Moeilijk moment

Een oproep voor nieuwe bestuursleden leverde niets op. “Ons mandaat was telkens voor drie of vier jaar, maar we zijn steeds blijven doorgaan. We moesten ook nieuwe trainers zoeken voor de lessen. Tweemaal per week kwam onze club samen en het was er steeds gezellig. Wij hebben heel wat mooie momenten meegemaakt en telden steeds tussen 100 en 130 leden. Het was een moeilijk moment, toen ik de sleutels van het clubhuis moest afgeven aan de stad. Ik hoop dat het een nieuwe bestemming krijgt voor een andere hondenclub, petanqueclub of jeugdbeweging. Alles is immers aanwezig in het clubhuis. Omwonenden denken dat we bewust zwijgen, maar we weten echt niet wat de stad ermee zal aanvangen”, besluit afscheidnemend voorzitter Renier.

(SR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.