https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Heraanleg doortocht Oostrozebeke drie maanden vroeger klaar

De dorpskernvernieuwing geraakt stilaan in de laatste fase zodat alle mogelijke hinder met omleidingen allerhande straks tot het verleden behoren. (foto CLY)
De dorpskernvernieuwing geraakt stilaan in de laatste fase zodat alle mogelijke hinder met omleidingen allerhande straks tot het verleden behoren. (foto CLY)
Redactie KW

Wie dacht dat de bewoners van het centrum nog voor maanden in de miserie zouden zitten door de werken, heeft het bij het verkeerde eind. De werken schieten door het droge weer razend snel op en liggen al drie maanden voor op het vastgelegde schema.

Dat betekent dat de afwerking van de doortocht door Oostrozebeke er veel sneller aankomt en dat het einde van de hinder in zicht is. Heel concreet wordt vanaf 16 juli de volledige doorgang door het dorpscentrum vrijgegeven en kan men ongehinderd van Ingelmunster naar Wielsbeke rijden. De officiële openstelling met wat feestelijkheid wordt verschoven naar het kermisweekend tijdens het eerste weekend van oktober. Schepen van Openbare Werken Olivier De Marez lichtte de aan de gang zijnde werken nog even toe.

2 juli asfaltering onderlaag

“Momenteel wordt er stevig gewerkt tussen de Guido Gezellestraat en de Dalakkerstraat”, aldus de schepen. “Daar werd zopas de allerlaatste buis van de hoofdriolering gelegd. Wat de riolering betreft blijven er in die zone alleen nog enkele private aansluitingen naar het rioleringsnet te gebeuren. Dat betekent dat alle rioleringswerken in het centrum erop zitten. Recent werd er nog wat beton gegoten bij de schoolingang en dit heeft dan de tijd om uit te drogen tot 21 juli, de start van de bouwvakantie.”

“Wel zijn we van plan om vanaf 16 juli de doortocht door het centrum vanaf Vrij Polen tot de Dalakkerstraat volledig open te stellen voor het verkeer. Op 2 juli wordt de onderlaag geasfalteerd en op 5 juli volgt de toplaag tussen het kruispunt met de Stationsstraat en de Dalakkerstraat.”

Belijning

“Dat betekent dat de automobilisten vrij kunnen gebruik maken van de Rijksweg naar Wielsbeke of Ingelmunster. Wij gaan er alles aan doen om ook nog de belijning voor de zomervakantie aan te brengen.”

“Eigenlijk zit het zo dat eind september alle werkzaamheden rond de dorpskernvernieuwing zullen beëindigd zijn. Een officiële opening staat gepland tijdens het kermisweekend de eerste week van oktober. Een werkgroep van plaatselijke handelaars zal samen met het plaatselijk Unizo-bestuur zorgen voor enkele feestelijke activiteiten. Al bij al betekent dit dat werkzaamheden liefst drie maand vroeger zullen beëindigd zijn dan normaal gepland was.”

Pas volgend jaar worden de werkzaamheden hervat richting Wielsbeke, maar die gebeuren in samenspraak met die gemeente. Na de dorpskernvernieuwing wil de gemeente in 2023 werk maken van de Nieuwstraat en dat is ook één jaar vroeger dan gepland. (CLY)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten