Heemkundige kring Bos en Beverveld organiseert drive-in voor jaarboek 2020

Bos en Beverveld zorgde voor een coronaveilige afhaal van het jaarboek.© HV
Bos en Beverveld zorgde voor een coronaveilige afhaal van het jaarboek.© HV
Redactie KW

De trouwe liefhebbers van lokaal erfgoed keken er reikhalzend naar uit: de uitgifte van het jaarboek van Heemkundige kring Bos en Beverveld. Wie vooraf zijn exemplaar besteld had, kon tijdens een heuse drive-in aan OC De Kleine Beer de 52ste jaargang coronaveilig in ontvangst nemen.

Traditiegetrouw wordt naar het jaareinde toe het heemkundig jaarboek in De Kleine Beer voorgesteld. Het bestuur van Bos en Beverveld houdt ook deze editie aan die hoogdag vast, maar organiseerde de uitreiking met een creatieve draai. In een unieke samenwerking tussen het gemeentebestuur, de cultuurdienst, de bevriende vereniging TuinHier en de heemkring konden de 140 ingeschreven kopers hun exemplaar tegemoet rijden, waarbij enkele bestuursleden hen verwelkomden met een kwinkslag en praatje vanop veilige afstand.

“Maskers en ontsmettingsproducten waren aan de orde. Met een vuurkorf en koffie om ons warm te houden, konden we de boeken vanop een veilige anderhalve meter afstand overhandigen”, vertelt voorzitter Carlos Croene. “De heemkring mag terecht tevreden zijn met zowel het 275 bladzijden tellende boek als de opkomst. De zes artikels in het jaarboek worden opnieuw een collector’s item waarin een waaier aan interessante historische, plaatselijke onderwerpen belicht wordt. Wij danken alvast iedereen die ons een warm hart toedraagt en ons steunt met de aankoop van het jaarboek, en wensen hen veel leesplezier.”

Vergeten moord

Het boek behandelt onder andere de vergeten moord van Beernem, het Hulstloo Bosch en De Blaeuwe’s Kasteel en het wielercriterium ‘de Koers in ‘t Gesticht’. De Beernemse heemkring biedt hun jaarboek aan tegen 25 euro. Betalen kan op BE73 0682 0768 0360 op naam van Heemkring Bos en Beverveld. Afhalen kan bij Carlos Croene, Nijverheidstraat 1 in Beernem (050 78 88 08) of bij een bestuurslid. Verzending kost 7 euro extra. Een seintje kan ook via carlos.croene@telenet.be.

(HV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.