Harmonie Eendracht & Vrijheid zet trouwe leden in de bloemen

Niets dan blije gezichten: de bekroonde leden van Eendracht en Vrijheid in cc Het Spoor. © Luc Laverge
Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

Tijdens het jaarlijkse Sint-Ceciliafeest heeft het bestuur van Harmonie Eendracht & Vrijheid de verdienstelijke leden en bestuursleden in het zonnetje gezet. Ze kregen een medaille en een diploma van Vlamo, de Vlaamse organisatie van amateurmuzikanten.

Harmonie Eendracht & Vrijheid bestaat sinds 1884 en is een gevestigde waarde in het Harelbeeks muziekleven en daarbuiten. Er is ook een Jeugdharmonie. Beide groepen worden geleid door vast dirigent Tom Vrijens. Elk jaar geven ze meerdere concerten en maken ze een muzikale trip naar Frankrijk. Verder organiseren ze jaarlijks een Weinstube tijdens Harelbeke Feest!

Medaille van Vlamo

Hun hoogtepunt van het jaar is het feest van hun patroonheilige Sint-Cecilia, waar verdienstelijke leden een medaille en diploma krijgen van Vlamo. “Deze huldiging is een stimulans voor de muziekvereniging, zeker voor jonge muzikanten die mee aan de muzikale weg timmeren”, zegt secretaris Koenraad Callewier.

Twee bestuursleden en 22 muzikanten kregen een medaille en een diploma. Lisa Demuynck, Reinert De Meyer en Rik Pappijn kregen een pin voor vijf jaar muzikant. De pin voor tien jaar muzikant was weggelegd voor Eva-Maria Byttebier, Fien Delrue, Dora Verreu, Annelien Verbauwhede, Jos Devroe en Marc Verplancke.

Zestig jaar muzikant

Geert Decombele kreeg een kristallen ereteken, Ann Lecluyse en Anne-Marie Vandenbulcke kregen een porseleinen ereteken met voor Anne-Marie een zilveren ereteken met vork bovenop. Ook Ricardo Meurisse, Catharina Moenaert en Geert Van Maerrem kregen een zilveren ereteken met vork. Ludo Baeckelandt kreeg een ivoren ereteken met vork opgespeld, Geert Dewyn, Hans Byttebier en Wim Vandenbroucke een parelereteken.

Geert Vanherweghe mocht een saffieren ereteken ontvangen, Geert Dewyn een smaragd ereteken en Willy Dewyn en Hendrik Vergote een diamanten ereteken. Willy en Hendrik spelen zestig jaar bij de harmonie.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.