Griezelen voor pensioen pony’s: club houdt eerste Halloweentocht vanuit Heuvellands paardenpension

De kinderen genoten. © TP
Redactie KW

De vrijwilligers van vzw Juttepaardje, een ponyclub voor kinderen in Moorsele, organiseerden hun traditionele Halloweentocht voor het eerst vanuit paardenpension Jeff’s Valley in Heuvelland. De opbrengst gaat naar het pensioenfonds van de pony’s. “We hebben weer voer voor een volledige winter.”

Kinderen van 4 tot 12 kunnen pony’s verzorgen, voederen en berijden op de hoeve van vzw Juttepaardje in Moorsele. “Onze pony’s zijn braaf en de meeste al relatief oud, omdat ze veel ervaring nodig hebben voor interactie met kinderen”, vertelt Lies Debaillie (27), een van de vrijwilligers uit Poperinge. “Wanneer de pony’s te oud worden, willen we hen een mooi pensioen aanbieden met gepaste verzorging en voeding. Onze traditionele Halloweentocht moet ervoor zorgen dat het pensioenspaarfonds van de pony’s op peil blijft.”

De Halloweentocht werd dit jaar voor het eerst in Heuvelland georganiseerd in plaats van Moorsele. De uitvalsbasis op zaterdagavond was Jeff’s Valley, een paardenpension op de flank van de Monteberg. Het pension baadde in het thema van Halloween: het alpacahok was ingericht als griezelige photobooth en de binnenpiste was heraangelegd tot kerkhof met bloederige pony. Een echte.

“De zevenjarige Chinook Goethals uit Ieper schilderde haar brave pony Firefly in griezelige kleuren”, aldus Lies. “De paardenstallen waren niet toegankelijk om stress bij de paarden te vermijden. 155 deelnemers vertrokken vanuit het paardenpension voor een tocht van meer dan drie kilometer over de flank van de Monteberg. Langs het parcours zaten griezels verstopt, maar kinderen met een ‘magische ring’ hoefden geen schrik te hebben. Elk groepje kon een foto nemen bij de alpaca’s Joey en Teddy, en maakte kans op de prijs voor beste outfit. Het was een leuke editie op deze nieuwe locatie. De opbrengst zal genoeg zijn om onze oudere pony’s een volledige winter van aangepast voer te voorzien.”

Lange Halloween

Bepaalde Halloweeninitiatieven in de streek blijven nog even duren. In Poperinge loopt de gratis luisterwandeling van kwb met verteller Dimitri Leue nog tot en met 14 november. De start situeert zich aan het stadhuis en er bevinden zich borden en QR-codes op het traject. De bib van Poperinge plant woensdag een voorleesuurtje voor kleuters op een griezellocatie. Op dinsdag en donderdag worden griezelfilms voor volwassenen getoond op geheime locaties, en zwembad De Kouter baadt nog tot vrijdag in Halloweensfeer. In het Ieperse pret- en dierenpark Bellewaerde duurt Halloween tot zondag.

(TP)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.