Goud voor Koninklijke Werkgroep Vuurtoren

© Jeffrey Roos JRO
Redactie KW

De Koninklijke Werkgroep Vuurtoren moest door de toen geldende coronamaatregelen de viering van het 50-jarig bestaan uitstellen. Uitstel is echter geen afstel. Met een avondvullend programma in de schaduw van de vuurtoren op de Oosteroever, vieren ze op zaterdag 4 september alsnog hun gouden jubileum.

Werkgroep Vuurtoren zag op 14 maart 1970 het levenslicht onder impuls van twaalf enthousiaste wijkbewoners. Het initiatief kwam eigenlijk van wijkbewoner Kamiel Dirickx. De werkgroep moest aanvankelijk dienen om de onbegrepen belangen van de inwoners van de Vuurtorenwijk bij het stadsbestuur van Oostende te verwoorden en te verdedigen. “Het eerste initiatief kwam van een lid dat er sinds de oprichting bij was: een vissersstoet”, vertelt huidig voorzitter Emiel Braeckman. “Vele wijkbewoners zullen het zich nog herinneren. De stoet trok in totaal negen keer door de straten, maar de laatste twee stoeten vonden maar om de drie jaar meer plaats. Het budget was er niet en in 1985 verdween het feestelijke gebeuren uiteindelijk van het toneel.”

Wijkkermissen

Ook de wijkkermis kwam er onder impuls van Werkgroep Vuurtoren. Meer dan 40 wielerwedstrijden organiseerde de werkgroep tijdens de wijkkermis. “Het verdwijnen van vele cafés op de Vuurtorenwijk deed de laatste jaren ook het aantal evenementen verminderen”, weet Emiel. “Maar Werkgroep Vuurtoren is niet dood, integendeel. We zijn van plan er hard tegenaan te gaan.”

Dat bewijst het bestuur van de vereniging door een avondvullend programma uit te werken voor de uitgestelde viering van hun 50-jarig bestaan. “De Koninklijke titel is de kroon op het werk van de vele bestuursleden en de vrijwilligers van de laatste 50 jaar”, aldus Emiel.

Gratis feest

Op zaterdag 4 september gaan de festiviteiten van start om 18.30 uur aan de voet van Lange Nelle op de Oosteroever. Aan de ingang dien je je Covid Safe Ticket te tonen en eens binnen hoeven er dus geen mondmaskers gedragen te worden.

De festiviteiten worden georganiseerd in het kader van Wijkprikkels 2021. Van 19 tot 20.30 uur is er een optreden van de Oostendse coverband The Cave. Zij bewijzen al meermaals dat ze een podium in vuur en vlam kunnen zetten met hun energieke rock-‘n-roll. Om 21 uur staan gitaarvirtuoos Filip Bollaert & Friends op het podium en hij brengt een speciale gast mee. Samen met Geena Lisa brengen ze de ene song na de andere. Alle optredens gaan door op het grote podium. Daarnaast valt er ook in de grote tent heel wat te beleven. Jean-Marie Bolle, beter bekend als Dj Moustache, zal tussen en na de optredens het beste van zichzelf geven”, besluit de voorzitter. De toegang tot het feest is volledig gratis. (JRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier