Golden River Schutters verwelkomt nieuwe leden: “Gezelligheid onder vrienden primeert”

We herkennen v.l.n.r. Koen Rysman (ondervoorzitter), Lieven Berlez (secretaris), Kristof Putman (lid), Patrick Van Moorleghem (penningmeester), Michele Liekens, Philip Maegherman (voorzitter), Cédric Berlez (lid) en Mario Liekens (lid). © ELD
Redactie KW

De van Desselgem bestaan dit jaar 55 jaar. Ook deze vereniging voelt de impact van de coronacrisis en zag alle inkomsten wegvallen.

“Toen in maart de coronacrisis de kop opstak, zat het seizoen er net op”, steekt voorzitter Philip Maegherman (53) van wal. “De competitie (interclubwedstrijden) met elf clubs startte in september. Door het wegvallen van de randactiviteiten die we organiseren zagen we onze grootste inkomens wegvallen. Initiaties, teambuildings, vrijgezellenfeestjes… Alles viel weg. Gelukkig kregen we een paar maanden geleden het licht op groen om terug te trainen.”

Alles gebeurt uiteraard volgens de opgelegde maatregelen. “Dit doen we wekelijks één keer”, gaat de Desselgemnaar verder. “Door de afstandsregel van 1,5 meter zijn er maar drie van onze vijf schietstanden open. Bij het binnengaan van de zaal moeten de handen ontsmet worden. We letten zeer strikt op het naleven hiervan. Veiligheid gaat boven alles.”

Met talent en goed materiaal word je al een bekwame schutter

Gelukkig beschikt de club over een spaarpotje. “De huur van de zaal, de aankoop en het onderhoud van de wapens zijn enkele zaken waarvoor dit geld gebruikt wordt. Een wapen kost tussen 1.500 en 3.000 euro, dat is onze eigendom. Een goed onderhouden wapen gaat levenslang mee. We beschikken over vijf schietstanden die per stuk 2.500 kosten en goedgekeurd zijn door de International Shooting Sport Federation (ISSF). Ook deze vergen de nodige zorg en onderhoud”, weet Philip.

Concentratie

Nieuwe leden zijn altijd welkom. “Voor 50 euro ben je al lid en ben je verzekerd bij de Vlaamse SchietsportKoepel (VSK). Bij ons kan je met karabijn en pistool schieten met perslucht. Dit is tevens een olympische discipline die voor 90 procent uit concentratie bestaat. Nieuwkomers hebben geen enkele verplichting en zijn vrij om te doen wat ze zelf willen. Ook een wapen hoef je niet zelf aan te kopen. Er zijn er genoeg voorradig op de club”, klinkt het.

“Een fietstocht en een barbecue staan ook ieder jaar op onze activiteitenkalender, net als de kaas- en wijnavond. We zijn een vereniging waar gezelligheid onder vrienden primeert. Met een beetje talent, goeie wil en goed materiaal kan je een bekwame schutter worden. Al is daar wel een drie tot vier jaar voor nodig.”

Gesteund door de stad

“Het stadsbestuur gaf ons al een nieuwe wand en verlichting, waarvoor we heel dankbaar zijn. Het enige minpunt is dat we nog niet over airco beschikken. Met de hitte van de afgelopen tijd kunnen we zelfs niet trainen. Gelukkig moeten we dan ook geen huur betalen voor de infrastructuur. Maar dit zouden we liever wél doen en kunnen schieten in aangename temperaturen. Daar hopen we toch nog op”, aldus Philip Maegherman.

Opgericht: in 1965 tijdens Straete kermis in café Gemeentehuis door een groep vrienden. Sinds 2007 een vzw en lid van de Waregemse sportraad.

Voorzitter: Philip Maegherman volgde 20 jaar geleden Jacques Vervaecke op.

Leden: de club telt momenteel 21 leden.

Info: bij Koen Rysman op 0499 36 86 61 of http://users.telenet.be/goldenriverschutters

Adres: Leiestadion, Georges Coornaertdreef 9, 8792 Desselgem.

(ELD)