Gezinsbond Westrozebeke organiseert traditionele spaghettiavond

De Gezinsbond ziet de spaghetti-avond in het water vallen. © JCR
Redactie KW

De Gezinsbond organiseert op zaterdag 21 maart zijn traditionele spaghettiavond. Op het smulfestijn komen telkens ruim 500 eters af. Daardoor zijn de bestuursleden al van ‘s morgens vroeg in de weer met de bereiding van een gigantische hoeveelheid spaghetti en bijhorende saus. De opbrengst gaat integraal naar de werking van de plaatselijke Gezinsbond.

“We organiseren onze spaghettiavond al voor de 29ste keer”, weet ondervoorzitter en spilfiguur van het spaghettifestijn Kristien Ryde. “De eerste editie vond plaats in de lokalen van de Chiro en lokte 60 man. Ondertussen mogen we in De Nestel zowat 500 man verwelkomen.”

“De mensen die spaghetti komen smullen zijn overigens niet enkel uit Westrozebeke afkomstig”, pikt voorzitter Eric Vandenbulcke in. “Ze komen eigenlijk uit zowat de hele provincie. Meestal gaat het om familie, vrienden of kennissen die al jaren naar onze spaghetti-avond komen.”

Democratische prijzen

“We bieden de mensen dan ook kwaliteit aan”, stelt Kristien Ryde. “Zo is onze saus een echte volwaardige saus met veel groenten en zijn we ook niet duur. Ook onze drankjes worden aan democratische prijzen aangeboden.”

De bestuursploeg verwerkt een gigantische hoeveelheid ingrediënten voor de bereiding van de maaltijd. “We hebben voor onze avond ruim 50 kg spaghetti, 55 kg gehakt en 30 kg gemalen kaas nodig”, weet Kristien Ryde. “We starten met de bereiding om 6.30 uur ‘s morgens. We werken daarbij in twee ploegen: het ene team kookt de spaghetti voor, terwijl een tweede ploeg de saus klaarmaakt. Rond 13 uur is alles klaar.”

“Ik heb ooit eens berekend dat als we alle spaghettistokjes die we voor de maaltijd gebruiken op één rij zouden leggen, we een onafgebroken rij van 19 km en 740 meter aan spaghetti zouden hebben”, pikt pr-verantwoordelijke Dirk Degryse in.

Belangrijkste inkomst

“Gelukkig beschikken we over een goede kookinstallatie, terwijl we ook kunnen rekenen op heel wat materiaal van de Chiro zoals bijvoorbeeld grote potten en pannen”, gaat Kristien Ryde verder.

“De opbrengst van de spaghetti-avond gaat integraal naar onze werking”, weet Eric Vandenbulcke. “De opbrengst van de spaghettiavond is eigenlijk onze belangrijkste inkomst en maakt meteen ons hele jaar goed. Het eetfestijn geeft ons de mogelijkheid om de activiteiten op ons jaarprogramma iets goedkoper aan te bieden.”

“We hebben ruim 50 kg spaghetti, 55 kg gehakt en 30 kg gemalen kaas nodig”

De spaghetti-avond van Gezinsbond Westrozebeke vindt op zaterdag 21 maart vanaf 17.30 uur plaats in gemeenschapscentrum De Nestel in de Vijfwegenstraat 17. Volwassenen betalen 10 euro in voorverkoop en 13 euro aan de deur, kinderen tot 12 jaar betalen 7 euro in voorverkoop en 9 euro aan de deur. Kleuters eten gratis. Er is ook mogelijkheid om aan dezelfde prijs spaghetti met vegetarische saus te eten. Voor wie geen spaghetti lust, is er een boterham met hesp of kaas.

“Ook hier gaat het om goed gevulde borden”, stelt Kristien Ryde. Boterhammen met kaas en/of hesp en rauwe groentjes kosten 10 euro en zijn enkel in voorverkoop aan te vragen. Kaarten in voorverkoop zijn tot woensdagavond 18 maart te verkrijgen via de website van de Gezinsbond: https://westrozebeke.gezinsbond.be. (BCH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten