Gewestelijk kampioenschap voor siervogels in oc ’t Riet

Voorzitter Freddy Onraedt en secretaris Dirk Pattyn stellen de vogeltentoonstelling voor. (foto EG)
Redactie KW

De Verenigde Vogelvrienden organiseren op zaterdag 16 en zondag 17 oktober het gewestelijk kampioenschap voor siervogels in oc In ‘t Riet. Het is de 69ste keer in de geschiedenis van de club dat het kampioenschap plaatsvindt.

De Verenigde Vogelvrienden bestaan 69 jaar en tellen ongeveer 150 leden. Elk jaar zorgen ze voor een aantal activiteiten. “Het jaarlijkse hoogtepunt is onze vogeltentoonstelling”, vertelt secretaris Dirk Pattyn. “Na vijf provinciale kampioenschappen wordt het terug een gewestelijk kampioenschap. Samen met Poperinge, Wervik en Zonnebeke maken we deel uit van het gewest Ieper.”

“In OC In ‘t Riet beschikken we over een schitterende locatie voor een dergelijke vogeltentoonstelling. We worden er met open armen ontvangen. De vogels worden ingedeeld in verschillende klassen en reeksen en de mooiste vogel in elke reeks krijgt de titel van gewestelijk kampioen. Het is een titel voor de eer, want grote geldprijzen zijn er niet mee te winnen. Elke deelnemer krijgt wel een naturaprijs.”

Verkoopbeurs

“Woensdag 13 oktober begint de inkorving en donderdag gaan de keurmeesters aan de slag. De vogel met de meeste punten wordt kampioen en de kweker met het meeste aantal kampioenen wint de tentoonstelling”, verduidelijkt voorzitter Freddy Onraedt. “Op vrijdag wordt de tentoonstelling geopend voor deelnemers en genodigden. Op zaterdag- en zondagmorgen van 8 tot 13 uur is er een verkoopbeurs. De vogels kunnen tot 18 uur bewonderd worden. Men kan de vogeltentoonstelling nog tot 16 uur bezoeken en ‘s avonds vindt de prijsuitreiking plaats.” Dat vogelliefhebbers ook natuurbeschermers zijn wordt bewezen in diverse stands. Er is een stand van de nestwerking in het domein Palingbeek en Molenbos en een ornithologische stand zorgt voor deskundige info door de Verenigde Vogelvrienden. Het bestuur bestaat uit voorzitter Freddy Onraedt, secretaris-penningmeester Dirk Pattyn, tentoonstellingsverantwoordelijke Renaldo Terryn, ondervoorzitter en ringverantwoordelijke Luc Minnekeer, Frederik Dekaezemacker zorgt voor de sponsoring en Michel Joseph is ornithologie-verantwoordelijke. (EG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier