Geschied- en heemkundige kring De Gaverstreke presenteert 48ste jaarboek

Als de coronacrisis niet nóg extra roet in het eten gooit, rolt straks het jaarboek 2020 van de Waregemse geschied- en heemkundige kring De Gaverstreke van de pers. Dit jaar is er echter geen voordracht en fysieke presentatie. Wie intekent, krijgt het boek vanaf midden december thuis bezorgd.

André Braet en echtgenote Leona Van Nuffel stellen het jaarboek 2020 van de Waregemse geschied- en heemkundige kring De Gaverstreke voor. © PPW

De Gaverstreke is een vereniging voor lokale geschiedenis, folklore, taal en heemkunde van Groot-Waregem, Groot-Anzegem en omgeving.

André Braet (75, redacteur en vorser genealogie) en zijn echtgenote Leona Van Nuffel (74, secretaris en eindredacteur) zijn al ruim 16 jaar actief binnen de vereniging. Ze getuigen hoe de kring ondanks de strenge coronamaatregelen er toch in slaagde een volwaardige editie samen te stellen.

“Leona werd zelf zwaar getroffen door de covid-19-besmetting”, benadrukt André. “Een groot woord van dank dan ook aan alle medewerkers. De contactvertragingen met de redacteurs en de verantwoordelijken voor de lay-out werden door hun onverdroten inzet geminimaliseerd.”

Lockdown in De Meers

“Onze werkzaamheden in het documentatiecentrum van De Gaverstreke en in het stadsarchief werden verhinderd door de lockdown in het woon-zorgcentrum De Meers waar we verblijven”, vult Leona aan. “Gelukkig konden we bijna alles via elektronische weg verwerken.”

De kostprijs van het jaarboek bedraagt 22 euro. Intekenen kan door storting op rekeningnummer BE12 0680 5030 1092 met vermelding van naam en adres. Het boek wordt midden december aan huis geleverd.

(PPW)

Info: http://users.telenet.be/gaverstreke.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.