Gemeente Maldegem start met initiaties skateboarden

© (Foto AVH)
© (Foto AVH)
Redactie KW

Al een tweetal jaar probeert de gemeente Maldegem de skateboardende jeugd te verenigen om de sport te promoten. Sinds twee jaar is er een werkgroep die met ondersteuning van de gemeente, de jeugddienst en de Rotary van Maldegem werkt aan een beter leefmilieu voor skaters.

Elke maand vergadert jeugddienstmedewerkster Ilona Van Canneyt met skaters en Rotary Maldegem. Op die manier verloopt de vooruitgang inzake de initiaties en het toekomstige, nieuwe skatepark op een vlotte manier: “We hebben een paar ervaren skaters van 35 tot 40 jaar die al veel ervaring opdeden. Zij geven nu iedere eerste zaterdag van de maand een initiatie van 15 uur tot 16 uur 30. We mikken op een doelgroep tussen 10 en 12 jaar.”

De initiaties lokken erg veel deelnemers en waar eerdere bijeenkomsten slechts beperkte opkomst konden optekenen, zijn de sessies van dit voorjaar enorm populair: “In een rats zaten de sessies van februari, maart en april vol. Enkel voor mei en juni zijn er nog een paar plaatsen. De gemeente voorziet enkele skateboards, maar de meesten nemen hun eigen materiaal mee. Bovendien is elke deelnemer verzekerd door de gemeente”, vertelt Van Canneyt.

(AVH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.