Galabal Rotaract Ieper-Poperinge in het teken van de jungle

© EF
Redactie KW

Na anderhalf jaar zonder galabals in de regio, is het zaterdag eindelijk weer zover. Rotaract Ieper-Poperinge organiseert de 48ste editie van Avondfeest in de Fenix. En of er knaldrang is: de 650 tickets gingen in slechts enkele uren de deur uit.

Bruno Leroy (27) is voorzitter van Rotaract Ieper-Poperinge. “Vorig jaar konden we geen Avondfeest organiseren”, vertelt hij. “Om toch wat geld in het laatje te brengen voor onze goede doelen organiseerden we een carwash en een kerstboomverkoop.”

Zaterdag is het voor de serviceclub de climax van dit werkjaar. “Vanaf 20 uur kunnen de mensen met een VIP-ticket de Fenix betreden. Ze zullen verwend worden met hapjes en drankjes. De nieuwste leden, onze stagiairs, zullen de receptie verzorgen. Vanaf 22 uur openen we de deuren dan voor de 650 andere feestvierders. Het concept blijft nagenoeg ongewijzigd. Alleen verhuist de champagnebar van boven naar beneden. Uiteraard is het de bedoeling dat iedereen een Covid Safe Ticket en identiteitskaart meeneemt. Alle info staat ook nog helder uitgelegd op onze website en socials. Op de line-up staan DJ Voltage, David Bonny en Double Dazzle. De balverantwoordelijken Alexander Snick en Ilian Lisabeth kozen samen met de werkgroep voor het thema Jungle Royal. Sinds dinsdag zijn we de zaal in dit thema aan het inkleden. Er kan gefeest worden tot 5 uur.”

Volle capaciteit

“We zijn opgelucht dat we op volle capaciteit kunnen organiseren. In deze tijden moeten we steeds rekening houden met beperkingen, maar we zijn van in het begin uitgegaan van het beste scenario. Na afloop zullen we nog de knoop doorhakken welke goede doelen we zullen steunen. Momenteel is dit nog koffiedik kijken. We merkten wel dat de vele goede doelen na dit moeilijke anderhalf jaar nog meer dan ooit steun kunnen gebruiken. We hopen op deze manier ons steentje bij te dragen”, aldus Bruno Leroy, die dit jaar herverkozen werd als voorzitter. “Mijn eerste jaar viel door corona wat in het water en daarom wilde ik graag nog een tweede jaar voorzitter zijn.” (API)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier