Fotogroep Eos Wevelgem zet enkele van hun modellen in de kijker: “Ereplaats op onze nieuwe expo”

Voorzitter Geert Casier, bestuurslid Rik Claus en secretaris Patrick Verraest in de Kasteelhoeve tonen enkele modellenfoto’s die op de expo te zien zijn. (foto XC)
Xavier Coppens

De mooiste kiekjes gezien door de lens van de leden van fotogroep Eos Wevelgem staan dit weekend weer samen op de tweejaarlijkse expo van de fotoclub. Voor het eerst is er geen lid in de kijker, maar het zijn enkele gelegenheidsmodellen die met de eer mogen lopen.

Tweejaarlijks mogen de leden van fotogroep Eos hun fotowerk etaleren tijdens een groepstentoonstelling. “Als extraatje plaatsten we telkens een van onze leden in de kijker met extra werk, maar een formule vraagt soms wel eens vernieuwing”, vertelt secretaris Patrick Verraest. “Vandaar dat we deze keer onze modellen in de kijker willen plaatsen.”

Vijftien fotowerken

Tijdens een fotoshoot in de horecazaak Kasteelhoeve in Rekkem (voor de grootse renovatiewerken, red.) namen heel wat van onze vaste modellen deel. Onze leden mochten vijftien fotowerken uitkiezen die in het oog zullen springen op onze tentoonstelling”, gaat Patrick Verraest verder.

“Wij werken al vele jaren met vaste gelegenheidsmodellen. Dat resulteert ondertussen in heel knappe foto’s. Zij poseren tijdens een fotoshoot graag voor de lens van onze leden. Het was tijd om eens iets terug te doen voor onze modellen. Zij krijgen dus een ereplaats op onze expo. Van alle modellenfoto’s mochten de leden zelf kiezen welke vijftien ze graag op de expo zien. Zij hebben dus beslist welke foto’s de tentoonstelling gehaald hebben.”

Prijs van het publiek

In totaal hangen er bijna honderd foto’s uit in OC De Cerf in Gullegem. Elk lid dat exposeert, mag vier werken uithangen. “We werken niet met een bepaald thema, wat de verscheidenheid op de expo versterkt. Wel worden de foto’s ingekaderd in dezelfde kaders, vanaf onze volgende fototentoonstelling wordt dat op dibond. Het publiek dat dit weekend onze expo bezoekt, maakt kans op een mooie prijs.”

“Daarvoor moeten de bezoekers wel deelnemen aan onze prijs van het publiek. Op een deelnemingsformulier geven ze een top drie mee van beste foto’s. De winnaar wordt diegene waarvan zijn keuze het best overeenstemt met de foto’s die het meest aantal punten kregen van alle deelnemers. Die wint een Wevelgemse kadobon van 50 euro.”

Uitstapjes

Fotoclub Eos loopt tijdens de expo graag even in de kijker, maar voor de eigen leden worden nog meer activiteiten georganiseerd. “Lid worden van onze club biedt tal van voordelen”, pikt voorzitter Geert Casier in. “Door elkaar te stimuleren, door de foto’s te bespreken, maak je steeds betere foto’s. We gaan bovendien op uitstap, organiseren wedstrijden, bezoeken tentoonstellingen en nodigen professionele fotografen uit. Twee maal in de maand komen we samen in de Porseleinhallen. We gaan graag naar Gent, waar mooie gebouwen op foto vereeuwigd worden en waar de stad oog heeft voor sfeervolle verlichting.”

De fotoclub speelt ook in op nieuwe trends. Een daarvan is de jonge generatie die vooral foto’s neemt met haar smartphone. “Met de nieuwste smartphones kan je inderdaad prachtige beelden maken en die op een originele manier bewerken. Ook dat segment willen we graag uitbouwen in onze club. Misschien trekken we op die manier wat extra jonge leden aan”, pikt Patrick weer in.

(XC)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.