Filip Carpentier richt Minerva Cycling Team op in Ieper: “Ik ben zot van koers en wou iets doen met Museeuw”

,Filip Carpentier geeft Johan Museeuw alvast een duwtje. (foto EF)
Redactie KW

Van niets naar continentaal: Ieperling Filip Carpentier, CEO bij Minerva Cycling NV, doet het. Met Johan Museeuw als raadgever, Preben Van Hecke als sportdirecteur en Gilbert Orbie als directeur, start hij een continentaal team.

In 2019 telde ons land zeven continentale wielerploegen. Na het verdwijnen van Cibel-Cebon en Pauwels Sauzen-Vastgoedservice, én de overname van Pauwels Sauzen-Bingoal door Marlux-Bingoal, bleven er in 2020 nog vier over. Dit jaar zijn er vijf continentale ploegen, maar enkel Tarteletto-Isorex en het Bingoal-Pauwels Sauces Development Team concentreren zich op de weg. De andere drie zijn crossploegen.

Met andere woorden: er is een gat in de markt. Home Solution-Soenens springt in dat gat, door voor 2022 een continentaal statuut aan te vragen, en ook het nieuwe Minerva Cycling Team zet die stap.

“Enkele maanden geleden was Johan Museeuw in mijn bedrijf”, vertelt Filip Carpentier. “Ik was altijd fan van Museeuw. En ben nog altijd zot van de koers. Ooit wou ik iets doen met Museeuw. Dus start ik een ploeg op, meteen op continentaal niveau. Om renners tussen 20 en 25 jaar de kans te geven om wedstrijden van tweehonderd kilometer af te werken. Zodat ze eens in hetzelfde peloton kunnen zitten als Wout van Aert en Remco Evenepoel.”

Tien beloften en zes elites zullen een plaatsje krijgen in het Minerva Cycling Team.

200 kandidaturen

Drie weken geleden lanceerde Filip Carpentier het bericht over de opstart van een continentaal team op de website van zijn bedrijf. “In twee dagen hadden we 200 kandidaturen, van over de hele wereld”, zegt de CEO van Minerva. “Ongelooflijk. De naam Museeuw spreekt nog altijd aan. Intussen hebben al vijf beloften getekend. Tegen eind oktober zullen tien beloften een overeenkomst hebben.”

Museeuw moet deuren openen om in eigen land een mooi programma af te werken. In januari staat een stage in het Spaanse Calpe op de kalender. Het Minerva Cycling Team (www.minervact.com) wil debuteren in de Challenge Mallorca, last nadien een tweede stage in Zuid-Frankrijk in, en hoopt de Ster van Bessèges te kunnen rijden.

“Onze eerste koers in België moet Kuurne-Brussel-Kuurne zijn”, benadrukt Carpentier. “We gaan ook proberen om de Bredene-Koksijde Classic, de Scheldeprijs, de Brabantse Pijl en alle proeven van de Bingoal Cycling Cup te rijden.”

(HF)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.