Fietsweek bij DVC Dima

Vlnr. Jade Vannieuwenhuyse, Godelieve Nyffels, Nathalie De Muynck, Irene Desmedt en Jasmien Espeel.© (Foto Luc)
Vlnr. Jade Vannieuwenhuyse, Godelieve Nyffels, Nathalie De Muynck, Irene Desmedt en Jasmien Espeel.© (Foto Luc)
Redactie KW

De gebruikers van het dagverzorgingscentrum Dima konden genieten van een leuke fietstocht georganiseerd door het kineteam van WZC De Zonnewende en Nathalie De Muynck, coördinator van DVC DIMA.

“We beschikken over twee speciale fietsen, de duofiets biedt plaats aan een passagier die naast de fietsbestuurder mee kan trappen. De rolstoelfiets biedt de mogelijkheid om een rolstoel met passagier mee te nemen”, aldus Nathalie. “Er wordt telkens een uur gefietst langs landelijke wegen. Dit jaar gaat het richting Marialoop. Onze begeleiders Jasmien Espeel en Jade Vannieuwenhuyse nemen nu Irene Desmedt en Godelieve Nyffels mee op avontuur.”

“Ik kan me niet herinneren hoe lang het geleden is dat ik nog gefietst heb, maar toch schuw ik de uitdaging niet om de trappers rond te draaien en voel ik me op mijn gemak naast Jasmien”, vertelt Irene. Godelieve pikt in: “Ik heb me goed ingeduffeld en ga volop genieten van alles wat ik te zien zal krijgen.”

“We kunnen terug gebruikmaken van onze volledige capaciteit in het dagcentrum waar nog één plaats beschikbaar is”, zegt Nathalie. “Door de coronamaatregelen merken we dat er een grote nood bestaat aan ondersteuning voor de partners, de kinderen en mantelzorgers. Hier bieden wij met ons dagverzorgingscentrum een ideale oplossing.” (LB)

Meer info: DIMA, WZC De Zonnewende, Karel van Manderstraat 68, 051 48 81 72.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier