Fietstochten vervangen Kattenstoet in Ieper

Reus Cieper met zijn kittens tijdens de Kattenstoet 2018.© TOGH
Reus Cieper met zijn kittens tijdens de Kattenstoet 2018.© TOGH

De stad Ieper organiseert komende zomer een coronaproof vervangprogramma in plaats van de driejaarlijkse Kattenstoet. Tijdens het weekend van 3 juli kunnen fietsers deelnemen aan drie verschillende fietstochten in en rond Ieper. De stad zoekt wel nog vrijwilligers die de fietstochten willen begeleiden.

Op zaterdag 3 en zondag 4 juli start Ieper met het vervangprogramma van de Kattenstoet: “Kattenkronkels”. Zowat 4.500 fietsers kunnen drie verschillende parcours volgen met verhalen rond de Kattenstoet. Stad Ieper biedt onderweg ook een hapje en drankje aan. Zo wil de stad een coronaproof alternatief bieden voor de Kattenstoet die vanwege de coronapandemie moest worden geschrapt.

Fietsduo’s gezocht

“Na heel wat overleg en creativiteit van onze regisseurs, inspiratie en flexibiliteit van de diensten en medewerkers zijn we alvast trots om dit volledig coronaveilige evenement te kunnen organiseren”, zegt schepen van Toerisme Diego Desmadryl.

De stad is nog op zoek naar fietsduo’s die de fietsgroepen begeleiden onderweg om verhalen rond de Kattenstoet te ontdekken. De duo’s worden begin juni gecontacteerd en krijgen dan ook alle praktische informatie. Ook volgt er een infomoment voor de begeleiders. Inschrijven kan via www.toerisme-ieper.be/fietsbegeleider.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier