Ferm Oeselgem organiseert zoektocht voor 90-jarig bestaan

Greetje Lisabeth, Nancy Vanelverdinghe en Els Decock tonen de kleurrijke stroken brei-, haak- en naaiwerk dat in de buurt van de locaties hangt.© TV
Greetje Lisabeth, Nancy Vanelverdinghe en Els Decock tonen de kleurrijke stroken brei-, haak- en naaiwerk dat in de buurt van de locaties hangt.© TV
Redactie KW

2021 had een feestjaar moeten zijn voor Ferm, want de organisatie viert haar 90ste verjaardag. Door de huidige omstandigheden blijven de festiviteiten echter beperkt. Toch wil het bestuur deze opmerkelijke verjaardag niet zomaar laten voorbijgaan en organiseert het een speurtocht van 15 mei tot en met 13 juni.

Het zijn geen gemakkelijke tijden voor de vereniging, getuigt bestuurslid Els Decock (49). “Vorig jaar moesten we al heel wat activiteiten annuleren en ook in het voorjaar hebben we niets mogen organiseren”, vertelt ze. “Door de onzekere tijden hadden we nog geen concrete plannen gemaakt over hoe we ons 90-jarig bestaan zouden vieren. We hopen in elk geval om in het najaar iets te kunnen doen voor onze leden, maar voorlopig wachten we nog even af met grootse activiteiten.”

Los het raadsel op

“We wilden onze vereniging wel de nodige aandacht geven die ze verdient. Voorzitter Kathleen Lippens kwam met het idee van een zoektocht. Met Nancy Vanelverdinghe, Greetje Lisabeth, Kathleen en ikzelf als kerngroep werkten we onze speurtocht uit.”

Ferm heeft de zoektocht gelinkt aan haar bestaansgeschiedenis. “Op een tiental locaties in Oeselgem zal een raadsel te vinden zijn. Zo zullen we bepaalde activiteiten in de kijker plaatsen en krijgen de deelnemers meer inzicht in de organisatie. Als de speurders het raadsel oplossen, bekomen ze een letter. Met die letters kunnen ze een codewoord vormen. Dat woord hebben ze nodig om bij de eindlocatie een kist te openen.”

Op eigen tempo

Er is geen vaste route. Alle inwoners van Oeselgem krijgen een kaartje in de brievenbus met daarop de omgeving van de locaties. “Als ze in de buurt van de locatie zijn, zal dit duidelijk herkenbaar zijn door de kleurrijke stroken brei-, haak- en naaiwerk die onze leden voorzien hebben. De bedoeling is dat de deelnemers in een willekeurige volgorde de locaties kunnen bezoeken. Enkel de eindlocatie is aangegeven als laatste locatie. Op die manier kan iedereen op eigen tempo de plaatsen zoeken. De deelnemers kunnen tot 13 juni de speurtocht afwerken”, besluit Els. (TV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier