Ferm Dentergem start werkjaar met citygolf in Roeselare

Ferm Dentergem is klaar voor het nieuwe werkjaar. © BB
Redactie KW

Het Fermbestuur, dat bestaat uit voorzitster Charlotte Vandemoortele, secretaris Els Vandekerckhove en bestuursleden Rita Delmotte, Carine Poelvoorde, Gerda Lambrecht, Chantal Vanderstraeten, Greta Vanlerberghe, Sofie Dewitte, Isabelle Verkinderen en Els Stroo, pakt opnieuw uit met boeiende activiteiten in de maand september. Het bestuur herstart de werking met een stadswandeling en citygolf in Roeselare op 18 september en een creatieve activiteit, glas etsen met etspasta, op 24 september. Alle activiteiten zijn coronaproof.

Citygolf

Voor de stadswandeling en citygolf wordt op vrijdag 18 september om 18.45 uur stipt vertrokken aan het JOC in Dentergem. Citygolf is de geknipte manier om de highlights, alsook de minder bekende locaties van Roeselare te leren kennen. Alvorens de toer van start gaat, krijgt de groep een korte toelichting: een golfinitiatie en wat basisprincipes zodat iedereen een ‘hole in one’ kan scoren. Nadien wordt er, steeds onder begeleiding, stadsgolf op een parcours van 6 holes gespeeld, gelegen op belangrijke locaties in de stad.

Tijdens de wandeling krijg je leuke weetjes, anekdotes over de bezienswaardigheden en aanstekelijke verhalen over Roeselare te horen. Na de wandeling wordt de voltallige groep verwacht in het Koerskaffee. Daar kan je genieten van stoofvlees of vol-au-vent met frietjes, een ijsje en twee drankjes. Deelnameprijs voor deze activiteit is 45 euro per persoon met inbegrip van vervoer, citygolf en maaltijd.

Inschrijven kan tot 14 september bij Els Vandekerckhove, 0476 90 79 16 of vandekerckhove.els@skynet.be.

Glas etsen

Deze meer creatief getinte activiteit vindt plaats op donderdag 24 september in het JOC in Dentergem. Het is de bedoeling om leuke creaties te maken voor je interieur of feesttafel. Met glaspasta en sjablonen leg je eigen accenten op glaswerk. Maak er unieke stukken van met leuke motieven of quotes. Geef ieder een persoonlijk glas bij je volgende feest of maak een apart cadeautje zoals een geëtste glazen mok of vaas. Het glas etsen met pasta is een handig alternatief voor graveren.

De lesgeefster brengt alle benodigdheden mee. Iedere deelnemer brengt maximum acht te etsen glazen voorwerpen mee: glazen, bokalen, vazen, … met rechte randen (geen Duvel-glas bijvoorbeeld). Afspraak om 19.45 uur in het JOC Dentergem. Deelnameprijs is 20 euro per persoon voor Ferm-leden, 25 euro per persoon voor niet-leden.

Inschrijven kan tot 18 september bij Els, 0476 90 79 16 of vandekerckhove.els@skynet.be. (KB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.