Femma Ruiselede verwelkomt Inge Slock als nieuwe voorzitster

(foto WV)
Redactie KW

Tijdens de laatste bestuursvergadering van Femma gaf voorzitster Caroline De Groote officieel de fakkel door aan haar opvolgster Inge Slock (52), partner van Koen Defauw. Ze wonen in de Bruggestraat. Inge neemt dit voorzitterschap op samen met haar twee vriendinnen Inge Opdecam en Stefanie Verstraete.

De nieuwe voorzitster Inge Slock werkt in Eeklo, bij de dienst Toerisme Meetjesland, waar ze een administratieve functie vervult. Sporten is haar grote passie. Ze deinst niet terug voor de 100 km van Bornem, de Dodentocht.

Inge werd in 2017, samen met Stefanie Verstraete, lid van Femma en meteen bestuurslid bij de 11-koppige leiding. Femma telt vandaag 81 leden. Inge Opdecam trad vorig jaar toe tot de bestuursploeg. Dit drietal Inge Slock, Stefanie Verstraete en Inge Opdecam koestert een intense vriendschapsband en wil de taken van het voorzitterschap onder hen drie verdelen.

Teamwerk

Inge Slock: “Wat Femma doet is een en al teamwerk. Dat is een cruciale voorwaarde voor een succesvolle jaarwerking. Dat geldt zowel voor de suggestieronde, de planning, de voorbereiding als de praktische realisatie.”

“Ik was al enige tijd de stille support voor voorzitster Caroline die ons nu verlaat. Nadat Caroline aangaf dat ze het voorzitterschap wou doorgeven, zei het hele bestuur dan ook unaniem: ‘Jij Inge bent voortaan onze voorzitster’. Dat heb ik in dank en respectvol aanvaard.”

“Vanaf nu voeren we de specifieke taken met ons drieën uit, in vriendschappelijke maar ook constructieve sfeer, met goedkeuring van het hele bestuur. Dat gaat over de contacten met het lokaal bestuur, de schakel tussen onze leden en het Femma-verbond, de invitaties voor activiteiten, die voor het overgrote deel via mail verlopen.”

“De nationale leiding stuurt via Bpost het maandelijks ledenblad. We hadden voor 2020 al wat vernieuwende activiteiten in petto, maar die werden door de coronapandemie meteen de das omgedaan. Geen Foute Party, de dagreis ging niet door, de uitwaaitocht werd opgedoekt en de activiteit ‘Opruimcoach’, coproductie met ondermeer de Gezinsbond, Markant en Ferm, viel in het water.”

“In dit najaar hadden we reeds Drums Alive op 30 september in zaal Spel en Sport. In november organiseren we een demo-kookavond ‘Feestelijk Koken’ in de nieuwe keuken in het complex ‘sporthal’.”

“Het is onze vurige wens om meer volk aan te trekken. We willen meer leden, verjonging en ook modernisering van het aanbod. Met oog voor de brede toegankelijkheid en betaalbaarheid. Onze activiteiten moeten leefbaar en duurzaam zijn enerzijds en voldoende interessant en toegankelijk anderzijds.”

Evenwicht zoeken

“Dat evenwicht zoeken is ons project voor de toekomst. Uiteraard staan we open voor nieuwe suggesties. Nieuwe leden proberen we te sensibiliseren via Facebook, persoonlijk contact en inkijk in het boeiend en attractief jaarprogramma.”

“De takenverdeling uit het verleden blijft behouden. Elk bestuurslid heeft haar eigen taken. Hun ervaring is van enorme waarde en met die expertise gaan we vastberaden door”, besluit het trio.

Info: via Facebook, Femma Ruiselede; femmaruiselede2@gmail.com.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.