Feestcomité De Kappaert terug vol activiteit

Redactie KW

Na bijna twee jaar inactiviteit is het feestcomité De Kappaert onlangs weer gestart met het organiseren van activiteiten. Daarvan zien we dit weekend al het resultaat met onder meer een rommelmarkt en sneukelzoektocht.

Er heerste een gemengde sfeer toen we een bezoek brachten aan het feestcomité. Enerzijds was men gelukkig om opnieuw activiteiten te organiseren, anderzijds diende men deze week afscheid te nemen van René Tytgat die op 63-jarige leeftijd overleed. Voorzitter Filip Planckaert omschreef René als een trouw en heel actief medewerker.

Na bijna twee jaar stilzitten, kan het feestcomité opnieuw aan de slag. “We zijn vooral gekend van onze Meifeesten. Door corona konden deze twee keer niet doorgaan. Het is dus onnodig te zeggen dat we blij zijn opnieuw te kunnen opstarten”, aldus de voorzitter. Dit weekend is er een petanquetoernooi, een antiek- en brocantemarkt en een sneukeltocht. “Petanque spelen we zaterdagnamiddag op het James Ensorplein. We beginnen om 14 uur. Iedereen kan deelnemen door in te schrijven in oc Kappaert.” Deelnemen kost 3 euro en daarin is een consummatie inbegrepen.

Ook zaterdag, maar al van in de vroege ochtend, is er ook een antiek- en brocantemarkt rond de voormalige Sint-Jozefskerk.

Zondag kan men er deelnemen aan een sneukeltocht. “Dit moet een leuke tocht worden voor alle lekkerbekken, jong en oud. We gebruiken goed toegankelijke wegen zodat het ook makkelijk wandelen is met buggy’s of rolstoelen”, aldus Filip Planckaert. Voor de sneukeltocht betaalt je 5 euro. Starten kan tussen 13 en 15 uur. Inschrijven aan OC Kappaert.

Het laatste weekend van september staat er dan nog een meerkeuzekaarting in OC Kappaert op het programma. (GJZ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier