“Er komt gloednieuwe danstempel op toplocatie in Oostende”

Redactie KW

Dansschool Gevada werd 33 jaar geleden opgestart in Torhout door Guido en Christine Vandamme. Heel vlug waren ze ook actief in Oostende, Lichtervelde en Diksmuide. Dat ze ondernemend blijven, blijkt uit de huidige bouwplannen.

Oostende en Torhout bleven succesvol en groeiden snel. In 2000 kwam zoon Tim erbij als bestuurslid en gediplomeerd dansleraar en in 2006 werd Wingene de derde locatie. De familie Vandamme is de drijvende kracht achter de dansschool in Oostende.

Zoon Tim Vandamme neemt het grootste pakket van de danslessen voor zijn rekening, met de hulp van gediplomeerde collega’s.

“Wij bieden dansles aan alle leeftijden: kleutertjes, kinderen, tieners en volwassenen. De jeugdwerking vindt plaats in Oostende: kleuterdans, hiphop, streetdance, dancehall, modern, jazz, breakdance en twee showteams. De jeugdafdeling mag haar choreografieën demonstreren in de jaarlijkse Gevada-jeugdslotshow in de Grote Post, waarbij we twee voorstellingen geven voor telkens 430 toeschouwers. De kleuters krijgen hun eigen slotfeestje in de dansschool zelf. Dit jaar waren er door corona helaas geen shows.”

Start to dance

“De hoofdactiviteit is de basiscursus ‘start to dance’, waarbij het jongste lid 14 jaar is en het oudste 84 jaar. In Oostende wordt er 7 dagen op 7 les aangeboden. Elke dag is de dansschool actief in de eigen zaal in Oostende. Na enkele basisjaren kan er gekozen worden voor recreatief dansen of dansen op een hoger niveau. Twee keer per week worden ook andere disciplines aangeboden zoals line-dance, latin, salsa en swing.”

“Door corona moesten we half maart sluiten, maar we zijn steeds online actief gebleven. Vanaf 18 mei werd 50 uur dansles buiten gegeven voor kleine groepjes en vanaf 8 juni mochten we weer binnen dansen. In september mochten we heel wat nieuwe leden verwelkomen. Het zijn nog steeds vreemde tijden, maar we blijven actief en gemotiveerd om onze mooie en gezonde danshobby samen te blijven beleven.”

Bouwplannen

Dansschool Gevada blijft niet bij de pakken zitten. Er zijn grote plannen voor de toekomst om de danslessen in optimale omstandigheden aan te bieden. “Het bestuur wil steeds het beste voor de club en de leden”, vervolgt Tim Vandamme. “We hebben een stuk grond gekocht in Oostende, op een toplocatie, waar we snel een nieuwbouw zullen ontwikkelen, met meerdere zalen, meer faciliteiten en meer service voor de leden. Dansschool Gevada heeft nog een grote groeimarge en dat groeien kunnen we realiseren, samen met onze lesgevers en leden, in een nieuwe danstempel.” (FR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier