Elfbergentocht maakt plaats voor ontspanningsweekend

De Heuvellandstappers konden dit jaar slechts één wandeltocht organiseren. © EF
Redactie KW

De Heuvellandstappers annuleren hun Elfbergentocht van zaterdag 5 september omwille van de recente stijgende coronacijfers. In de plaats daarvan richten ze een weekend van ontspanning in waarbij de wandelaars zowel op zaterdag 5 als op zondag 6 september hun kilometers kunnen stappen.

Dit jaar richtten de Heuvellandstappers uitzonderlijk maar één wandeltocht in, dat was de Geuzentocht vanuit Nieuwkerke in de maand februari. De daaropvolgende tochten waaronder de Kemmelbergtocht werden door de coronacrisis geannuleerd.

“We hadden al onze hoop gezet op de organisatie van de Elfbergentocht,” zegt Karine D’Haene van de Heuvellandstappers. “Dit is een klassieker op de wandelkalender, maar ook die gaan we annuleren.”

De Heuvellandstappers zorgen nu voor een alternatief waarbij tijdens het weekend van 5 en 6 september 3 afstanden worden aangeboden. “Deze worden uitgepijld en zullen ook beschikbaar zijn via een QR-code en het bijhorende GPX-bestand. Het wordt zo een weekend van ontspanning en genieten van het Heuvellandse landschap, de weidse vergezichten, de pittoreske dorpen en de alom gekende couleur locale.”

De Heuvellandstappers benadrukken zo het belang van het wandelen, maar geven ook mee dat het wandelen veilig moet gebeuren. “Hou je aan de regels is dan ook onze oproep.”

(MD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.