https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Een eeuw Ferm Sint-Pieters: “Nog steeds voldoende leden”

(foto SR)
Redactie KW

Ferm afdeling Sint-Pieters (de vroegere Boerinnenbond) vierde afgelopen zondag hun 100-jarig bestaan in de Salons Lodewijk van Male in Sint-Kruis. Tachtig leden schoven aan tafel voor een feestelijke maaltijd. Het bestuur pakt jaarlijks uit met een programma met tal van activiteiten, waaronder twee uitstappen. Voor het najaar staat er nog een kookles en een sessie creatief bezig zijn rond kerst op het programma.

Sint-Pieters is vele jaren een echte landbouwgemeente geweest. Het belang van de Boerinnenbond was dan ook groot. Wie herinnert zich niet de tijd van de hoeves Ter Walle, Ter Blauwen Toren, Rustenburgh, Goed van Potente tot Duyvekeete. Intussen moesten die landbouwgronden plaats bieden voor heel wat verkavelingen, maar ook voor het ziekenhuis, woonzorgcentra en het winkelcentrum B-Park. Van de gronden schiet amper nog iets over en daar komt mogelijk nog een nieuw voetbalstadion. Toch blijft Ferm bestaan en vinden ze nog steeds voldoende leden.

Activiteiten

“De voorbije maanden hebben wij al heel wat gedaan met Ferm Sint-Pieters. Denk maar aan de Open Balie waar we zorgen voor verse soep en diepvriesmaaltijden, onze appelbabbels om mensen uit eenzaamheid te helpen en tijdens het schillen van appels een babbeltje te maken, maar ook onze appelcakes die we hebben gemaakt voor Huyze Fontini en het Sint-Vincentiusgenootschap. We laten met onze vereniging zien dat wij begaan zijn met de medemensen en in Sint-Pieters leeft dat wel”, vertelt Annie Lambrecht van Ferm Sint-Pieters. Ze mochten op hun eeuwfeest de Brugse burgemeester en enkele leden van het schepencollege verwelkomen. (SR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.