DriesVerhauwaert is de nieuwe volwassen begeleider bij Chiro Stine:“Lang nagedacht voor ik toehapte”

Dries Verhauwaert zat eerst in de kookploeg van Chiro Stine. Nu is hij de nieuwe Volwassen Begeleider. (foto KD) © Kurt De Schuytener Kurt De Schuytener
Carlo Herpoel
Carlo Herpoel Medewerker KW

Chiro Stine heeft een kersverse volwassen begeleider: DriesVerhauwaert. Samen met Jutta Beheydt vormen ze het VB-duo dat de leiding met raad en daad bijstaat waar nodig.

Dries Verhauwaert (41) is gehuwd met Joke Deruddere (39). Ze hebben twee kinderen, Stien (12) en Ward (10). Dries studeerde boekhouding-informatica aan het Sint-Amandsinstituut te Kortrijk. Na zijn studies ging Dries aan de slag als administratief bediende in de werkwinkel in Wevelgem. In 2009stapte hij over naar de NMBS om te starten als treinbestuurder. Sinds 2014staat Dries in voor de opleiding van treinbestuurders.

“Afscheid nemen van de kookploeg was het moeilijkste”

Hobby’s heeft Dries in overvloed. Hij is voorzitter van vzw De Trappers Wevelgem en van de Koninklijke wielertoeristenclub uit Wevelgem waar hij al 27 jaar deel van uitmaakt. Vanaf zijn tiende speelt Drie sbij de Het Wevelgems Harmonieorkest. Hij deed er vroeger slagwerk. De laatste vier jaar speelt hij er trombone. Daarnaast maakt Dries al zes jaar deel uit van de kookploeg Chiro Stine. In 2019 trad Dries toe tot de griffioen. Dries was tot zijn veertiende lid van de Chiro van Wevelgem.

Kookploeg

Chiro Stine had twee volwassen begeleiders, Jutta Beheydt en Olorin Vancoillie. Na vier jaar stopt Olorin en neemt Dries zijn plaats in. “Olorin zou sowieso stoppen. Er werd gezocht naar een opvolger binnen de Chiro middens en zo botsten ze op mij”, aldus Dries. “Ik heb lang nagedacht voor ik toehapte. Na gesprekken met oude VB’s en VB’s uit andere Chiro’s heb ik beslist de sprong te wagen. Ik twijfelde vooral omdat ik afscheid zou moeten nemen van de kookploeg. Met de vorige leidingsploeg had ik een andere band en toen zou het moeilijk liggen om plots de klik te maken om Volwassen Begeleider te worden. Dit werkjaar bestaat de helft van de ploeg uit nieuwe leiders. Dat maakte de beslissing gemakkelijker”, vertelt Dries. “Het is nu eenmaal een taak die veel voldoening geeft.”

Raadgever, geen moeial

“Het is leuk om met zoveel jonge gasten samen te werken. Als Volwassen Begeleider moet je de leiding met zoveel mogelijk raad en daad bijstaan zonder je te moeien. We mogen ongezouten onze mening zeggen zonder deze op te dringen. De Chiro is een jeugdbeweging en het is uiteraard de bedoeling dat de jeugd het heft in handen neemt. Een van de taken is de informatiefiches van de leden op kamp bijhouden. Daar staat informatie in die de ouders ons toevertrouwen. Daarnaast inspecteren we de lokalen op orde en netheid en elke vrijdag wonen we de leidingskring bij”, besluit Dries.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.