Driemaal uitgesteld feest bij Neos Ardooie

V.l.n.r: Maria Vackier, Jean-Pierre Debusschere, Ingrid Pauwels, Rik Ooghe, Dora Billiet, Christine Cool, Monique Vande Kerckhove, Antoon Biesbrouck Antoon, Marleen Crombez, Frida Bourgeois, Raf Pattyn, Lucrèce Crombez, Patrick Vermeersch, Bernard Lambrecht, Raf Dely (proost), Luc Jacobs, Christine Defour, Etienne Desaegher (voorzitter). Ontbreken op de foto: Karel Claerhout, Gaby Ledoux en Robrecht Sarrazyn. © MVP
Jan Maeseele
Jan Maeseele Medewerker KW

Een laat kerstfeest, een uitgestelde nieuwjaarsreceptie, maar vooral een viering van hun veertig jarig bestaan. Ze hebben wat in te halen bij seniorenvereniging Neos en ze deden dit in stijl op hun jaarfeest in de Vosseberg in aanwezigheid van de nationale en provinciale leiding.

De seniorenbond is hier ontstaan op verzoek van oud-burgemeester Sercu. In 1969 is de voormalige burgemeester naar Diksmuide gaan wonen en werd daar, na verloop van tijd, geconfronteerd met de werking van de CRM, de Club voor de Rustenden uit de Middengroepen. ‘Een must’, aldus de burgemeester! Hij drong volgens de notities van wijlen secretaris Gabriel Jonckheere dan ook een aantal maal aan, vooral bij middenstandsproost Baert om ook in Ardooie een dergelijke werking te starten. De eerste bijeenkomst had plaats in maart 1981.Vanaf dat moment is het allemaal vrij vlug gegaan. In april werd een bestuur gevormd tijdens een nieuwe bijeenkomst. Het ledental was inmiddels aangegroeid tot een tachtigtal en dit is gestaag omhoog gegaan.

Nood aan warm netwerk

“Nu zijn we nog steeds de grootste vereniging binnen Neos met 460 leden. Uiteraard heeft corona ingehakt op het aantal inschrijvingen in vergelijking met 2020. We rouwden mee om 36 overleden leden. Dat we vol vertrouwen op ons doelpubliek mogen toestappen, bewijst dit ledencijfer: maar liefst 1.101 nieuwe leden vonden het afgelopen jaar de weg naar Neos in Vlaanderen, ondanks corona. Of is het net door corona dat mensen de nood aan een warm netwerk met fijne mensen en gezellige activiteiten hard gevoeld hebben?” aldus voorzitter Etienne Desaegher.

“Op donderdag 12 maart 2020 vond onze laatste grote binnenactiviteit plaats, een voordracht met ‘inspecteur’ Sven Pichal van Radio 2. 86 leden genoten van zijn meest uiteenlopende ervaringen als inspecteur. Op enkele fietstochten na, werd het sociale leven daarna lamgelegd gedurende een jaar en enkele maanden.”

Gevuld programma

“We zijn ervan overtuigd dat de komende maanden ons vleugels zal geven om activiteiten te organiseren waar de leden zolang naar uitkijken. Net als de scholen starten wij eveneens het nieuw werkjaar op 1 september.”

Neos Ardooie-Koolskamp heeft een aantrekkelijk en zeer gevuld programma-aanbod, op maat van mensen met levenservaring: sport waaronder zwemmen, plaatselijke fietstochten en ook fietstochten op verplaatsing, bolletra, cultuur onder de vorm van voordrachten of daguitstappen, driedaagse fiets- en wandeltocht, een jaarlijkse buitenlandse reis, thematochten en bedrijfsbezoeken.

Gratis kennismaken

“Ontspanningsmomenten indoor zijn het maandelijks kaarten, rummikub en scrabble. Ook niet te vergeten het zwemmen, fitness en bolletra. Voor zij die graag de voeten onder tafel steken, is er ons kerstfeest en zomerfeest waar de kaartkampioenen gevierd worden. In de nieuwjaarsmaand trakteren wij op een namiddag met een foto-en filmmontage van het voorbije jaar tussen pot en pint. We klinken op allerlei feestelijkheden. Op die manier ontmoeten we een pak oude en nieuwe vrienden. Kortom een activiteitenaanbod op het ritme van de actieve senior in een vriendschappelijke sfeer. Provinciale en nationale evenementen verhogen het aanbod. En alles wordt gedragen door vrijwilligers. Ben je positief ingesteld? Heb je een open geest ? Je bent meer dan welkom. Bovendien biedt Neos aan elke geïnteresseerde twee gratis kennismakingsactiviteiten aan.”

Info:ardooie-koolskamp@neosclub.be – website : https://www.neosvzw.be/page?page=ardooie-koolskamp

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier