Dochy Promac schenkt tienduizend mondmaskers aan lokale verenigingen

Zaakvoerder Rembert Dochy. © gf
Valentijn Dumoulein
Valentijn Dumoulein medewerker KW

Het Izegemse bedrijf Dochy Promac deelt tienduizend mondmaskers uit aan lokale verenigingen. De groothandel in onderhoudsproducten wil hen zo een duwtje in de rug geven in de strijd tegen het coronavirus.

Zaakvoerder Rembert Dochy zat vroeger zelf in verschillende jeugdbewegingen en beseft dat de coronacrisis het zeer uitdagend heeft gemaakt voor de vele vrijwilligers. “De gratis mondmaskers moeten hen een duwtje in de rug geven”, zegt hij.

“Ook andere verenigingen uit Izegem kunnen mondmaskers afhalen. Nu het vakantie is en de coronamaatregelen versoepeld zijn, vertrekken jeugdbewegingen weer op kamp. Voor hen is het er door de extra regels niet eenvoudiger op geworden. Alle leiders en helpende ouders doen hun uiterste best om de kinderen toch hun kamp te laten beleven. Hiervoor is extra aandacht nodig aan de hygiëneregels.”

Zolang de voorraad strekt

Dochy Promac is een groothandel uit Izegem die gespecialiseerd is in hygiëne en schoonmaak. Om hun klanten vlot te bedienen sloegen ze een grote voorraad mondmaskers in. Zaakvoerder Rembert Dochy schenkt nu een deel van de voorraad aan de vele verenigingen uit Izegem.

Mondmaskers kunnen tijdens de kantooruren afgehaald worden in de Oude Iepersestraat 129 in Izegem. Bij interesse, geef je best een seintje op 051 31 80 10. De actie geldt zolang de voorraad strekt. (vadu)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.