Derde hondenwandeling van Roeselaarse Dierenvrienden op pinkstermaandag in Rumbeke

Twee van de drie organiserende echtparen met links Francky Demeulenaere en Claudine Wastyn en rechts Conny Vandamme en Jean-Paul Caulier. (gf)
Twee van de drie organiserende echtparen met links Francky Demeulenaere en Claudine Wastyn en rechts Conny Vandamme en Jean-Paul Caulier. (gf)
Wouter Vander Stricht

Op pinkstermaandag 24 mei organiseren de Roeselaarse Dierenvrienden met Den Hazelt in Rumbeke als uitvalsbasis hun derde hondenwandeling. “Ook mensen zonder hond mogen deelnemen”, klinkt het bij de organisatie.

Onder de noemer Helpende Handen richtte het organiserend comité al enkele jaren activiteiten in. “Maar we hebben onze naam veranderd naar Roeselaarse Dierenvrienden, omdat heel wat verenigingen al de naam Helpende Handen droegen.”

In de vereniging zonder leden, maar met enkel een bestuur zetelen de koppels Jean-Pierre Caulier en Conny Vandamme, Claudine Wastyn en Francky Demeulenaere en Kevin Nuytten en Lynn Caulier. “We zijn al sinds 2016 actief en zijn nu aan onze derde hondenwandeling toe. Gestart wordt er aan Den Hazelt en je kan kiezen uit drie parcours van respectievelijk 4,3; 6 en 9 kilometer. De eerste twee afstanden zijn geschikt voor rolstoelgebruikers. Er kan op voorhand ingeschreven worden, maar ter plaatse kan dat ook tussen 9 en 15 uur. Deelnemen kost 3 euro, maar de opbrengst gaat volledig naar het goede dierendoel. De eerste 150 ingeschrevenen krijgen ook nog een goodiebag. “Ter plaatse mogen we nog niet veel organiseren, maar we verkopen er wel drankjes en ook pasta voor wie ‘s middag de honger wil stillen.”

Ook rommelmarkten

Kay Caulier, de dochter van Jean-Pierre en Conny die in de Kaaistraat in Roeselare een trimsalon uitbaat, zal ook foto’s nemen voor wie zich met zijn viervoeter wil laten vereeuwigen. De Roeselaarse Dierenvrienden organiseren niet enkel hun jaarlijkse wandeling, maar ook diverse rommelmarkten. “Op 11 juli hopen we dat de rommelmarkt in de Trakelweg mag doorgaan, op 26 september een rommelmarkt op de parking van Hubo in de Brugsesteenweg en op de wijk Siberië en op 11 november is er in principe in zaal De Kiem een beurs voor tweedehands kledij en speelgoed.”

Alle ingezamelde fondsen gaan naar de dieren. “Wij geven nooit cash, maar kopen bijvoorbeeld dierenvoeding. Ook voor wie een operatie voor zijn huisdier niet kan betalen, komen wij tussen. Die prijzen lopen immers snel op. We zorgen er uiteraard voor dat onze centen goed besteed zijn en we helpen waar mogelijk.”

Inschrijven en meer info op info@deroeselaarsedierenvrienden.be of op 0474 18 70 13

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier