Delrue Cycling Team organiseerde sponsorrit

De renners reden een tocht langs hun verschillende sponsors. © gf
Redactie KW

Wat zo’n tien jaar geleden begon als een recreatieve vriendenclub, is op vandaag een volwaardige amateurwielerclub, vertegenwoordigd in diverse disciplines. Als dank voor de sponsors hield het Delrue Cycling Team zaterdag een sponsorrit, waarbij ze hen een bezoekje brachten.

“Oorspronkelijk waren we louter een wielertoeristengroep, die puur voor de fun als groep ging gaan fietsen, in het bijzonder mountainbiken”, opent secretaris Innocent David. “Intussen zijn we uitgegroeid tot een min of meer volwaardige club met zo’n 25 renners en zijn we vertegenwoordigd in heel wat disciplines: wegwedstrijden bij de nevenbonden, granfondo’s (langeafstandswedstrijden, vooral in het buitenland, red.), mountainbikemarathons, … Verder onderhouden we zeker ook het recreatieve luik van onze club, dat willen we zeker niet vergeten. Zo is het ons doel om binnen hier en maximum twee jaar onze eigen toertocht te organiseren”, vertelt de secretaris.

Dit alles zou natuurlijk niet mogelijk zonder de steun van alle sponsors. De groep mag rekenen op de support van hoofdsponsor Delrue Auto- en Truckshop, Thuisverpleging ’t Zorghuis, Bakkerij Co’pain, Kapsalon Justha, Tuinen Follens, Frituur ’t Vichtenaarke, Poets Punt Anzegem en Velgenservice Van Luchene. Voor materiële ondersteuning kunnen ze onder meer rekenen op sportvoeding Oaksdale. Als dank reed het team zaterdagvoormiddag met zo’n 22 leden een tocht langs alle sponsors, uitgestippeld over zo’n 75 kilometer tussen Kortrijk en Oudenaarde.

Gaperpeloton

De dragende krachten van het Delrue Cycling Team zijn voorzitter Frederik Van Eeckhout, zelf actief in het mountainbikegedeelte en secretaris Innocent David, die ook de sociale media levendig houdt, samen met Dries De Rore. Voorts is er Kevin Deconinck die penningmeester is en een aantal administratieve zaken verwerkt, zoals bestellingen, lidgelden en de website. Hij wordt als penningmeester bijgestaan door Tom Demeurie, die het recrea-gedeelte actief houdt. Ten slotte is Mitch De Jode de ‘toekomstplanner’ die al hun eigen toertocht aan het plannen is.

Tot slot wil het team nog meegeven dat ze wekelijks op donderdag om 19 uur verzamelen aan de sporthal in Anzegem om gezamenlijk de Gapersroute af te leggen (mountainbike). “Daarop is iedereen welkom, zie het als een ‘social ride’. We worden dan ook wel het Gaperpeloton genoemd”, besluit Innocent David.

(Robin Rosseeuw)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.