De Tripple King Pikkers nemen een vliegende start: “We hebben al een wachtlijst”

Stefaan Laveyne, Brahim Vanhooren en Ruben Desmedt. (foto Coghe) © GINO COGHE Foto Coghe
Redactie KW

Enkele vrienden, dartsfans meesurfend op de dartshype, hebben in sfeercafé ’t Verschil een nieuwe dartsclub opgericht. Ze mikten eerst op een tiental leden, maar hebben nu zo veel aanvragen dat ze al het dubbel aantal leden hebben kunnen aantrekken en met een wachtlijst zitten.

“We kennen elkaar van de voetbalploeg Time Out”, vertellen Brachim Vanhooren (28) en Ruben Desmedt (33). “Het is tijdens de befaamde derde helft, bij het becommentariëren van dartskampioenschappen op televisie dat iemand het idee opperde om misschien eens zelf de koe bij de horens te vatten en een clubje op te richten. Dat idee werd verder uitgewerkt in onze garages, waarin we, tijdens de lockdownperiode, onderlinge wedstrijden hielden.”

Twee poules

Alle details, zoals een clubreglement, werden toen vastgelegd. “In eerste instantie mikten we op tien leden die onderling een clubkampioenschap zouden betwisten. Om aan dat aantal te raken lanceerden we een oproep op facebook. De respons was onverwacht groot. In die mate dat we onze ambities, nog voor de eigenlijk start, moesten bijstellen. We hebben nu al 20 leden en hebben zelfs een vijftal kandidaat-leden op de wachtlijst staan. Zo kunnen we in twee poules spelen en op een laatste competitiewedstrijd het clubkampioenschap betwisten. Dat wil zeggen dat we van bij het begin twee dartboards moeten installeren.”

In ons eerste seizoen gaan we vooral veel trainen

Elke eerste zaterdag

Voorlopig is er nog geen sprake van om in een bestaande interclubcompetitie te stappen. “Daarvoor is het veel te vroeg. In ons eerste seizoen gaan we vooral veel trainen en het aangename met het nuttige koppelen om een stevige vereniging uit te bouwen. Op ons programma staat alvast een spaghettimaaltijd en tijdens de wedstrijden houden we een vrijblijvende tombola. De wedstrijden zelf vinden telkens de eerste zaterdag van de maand plaats. Eind juni staat dan het clubkampioenschap op het programma. We zouden ook dat graag gepaard willen laten gaan met een maaltijd. Je merkt dat we wel wat ideeën hebben. Wij samen met Cindy Verhaeghe (28) en Grisia Ditillieu (27) vormen het bestuur. Er is op dit moment maar één vrouwelijk spelend lid en dat is Heidi Desmedt. Op zaterdag 4 september is het zover, dan beginnen we eraan.” (RI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier