‘De Stille Weldoeners’ zijn terug met inzamelactie

We herkennen een deel van het bestuur van De Stille Weldoeners: Geert Sarazyn, Randy Six, Patricia Verhelle, Ann Provoost en Patrick Six. © LTK
Redactie KW

Op zaterdag 27 november zal ‘De Stille Weldoeners’ na een jaar stilte door corona opnieuw speelgoed en keukengerief in. De organisatie die zich inzet voor de meest kwetsbare gezinnen in Handzame, bestaat intussen 15 jaar.

“Vijftien jaar geleden zijn we begonnen met het inzamelen van speelgoed, maar ook met meubelen”, opent Patrick Six, een van de bestuursleden. “Net veertien dagen later was er de brand in een café in Handzame waarbij de bewoners alles kwijtraakten. De meubelen kwamen toen goed van pas. In de voorbije vijftien jaar hebben we al veel mensen geholpen. Dit jaar konden we bijvoorbeeld al zes gezinnen maar ook alleenstaanden en asielzoekers aan een uitzet helpen. De hulpvraag bereikt ons via mond-tot-mondreclame, maar iedereen kan ook rechtstreeks contact met ons opnemen. Alles gebeurt in de grootste discretie, vandaar onze naam De Stille Weldoeners”, verzekert Patrick.

Complete puzzels

Van de gemeente kreeg de vereniging een ruimte ter beschikking in de vroegere lagere school in de Schoolwegel in Handzame. Ondertussen staan de lokalen al goed vol. “Traditioneel organiseren we elk jaar een kaartavond en maaltijd, en zamelen we speelgoed in. Maar niets van dat alles kon vorig jaar doorgaan. Morgen, zaterdag, zijn we er echter terug met onze inzamelactie voor speelgoed”, vult Ann Provoost aan. “Alle speelgoed is welkom, als het maar proper en in goede staat is. Puzzels bijvoorbeeld moeten compleet zijn. We controleren alle speelgoed en brengen het daarna ter plaatse bij gezinnen die het moeilijk hebben. Maar ook bestek, borden, potten en pannen, kledij en beddengoed mogen morgen binnengebracht worden”, besluit het bestuur.

De inzamelactie vindt plaats van 9 tot 12 uur en van 14 tot 16 uur in de lokalen van De Stille Weldoeners. Deze zijn te bereiken via de Schoolwegel op de site van de Gildezaal. (LTK)

Meer info: 051 56 71 09.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.