De laatste kampioenen van De Erikastoters

(foto MP) © Maxime Petit

In lokaal café Sportman huldigde golfbiljartclub De Erikastoters de kampioenen en bekerwinnaar van het afgelopen seizoen. De club verhuist naar café Bristol op de hoek van de Komenstraat en Ten Brielenlaan. Uitbaters Marc Vanneste en zijn echtgenote Veronique Deput stoppen in december.

Na twee coronajaren kon men weer een normaal seizoen afwerken. Er waren negen wedstrijden. Het werd spannend in de A-reeks. Johan Bille en Dominique Soete speelden de finale. De zenuwen stonden strak gespannen, wat resulteerde in enkele missers aan beide kanten. Het was uiteindelijk Johan Bille die met 2-1 wist te winnen. Derde werd André Mares voor Luc Holvoet en Andy Soete.

In de B-reeks ging het in de finale tussen Luc Devogele en Jean-Pierre Depoutre. Alhoewel de ervaren Jean-Pierre voldoende kansen kreeg om minstens één manche te winnen, kon Luc toch met 2-0 de titel binnenhalen. Op de derde plaats staat Sieuwerd Vanneste, Jan Claus eindigde vierde.

Vader Bernard en zoon Johan Bille, Dominique Soete en Luc Holvoet waren de finalisten voor de beker. Vader en zoon kwamen in de de eerste halve finale tegen elkaar uit. Johan haalde het maar nipt. De tweede halve finale ging tussen Dominique Soete en Luc Holvoet. Daarin was Luc Holvoet de sterkste. In de zwaar bevochten finale, moest Johan Bille uiteindelijk de duimen leggen tegen Luc Holvoet (2-1).

Het nieuw seizoen in café Bristol start op zaterdag 26 november. De clubnaam verandert in De Bristolstoters “Nieuwe leden zijn uiteraard welkom”, zegt Luc Holvoet. “Momenteel zijn we met 17.” Inschrijven in het nieuw lokaal of via 0477 25 63 35. (EDB)