Davidsfonds stelt nieuw jaarprogramma voor in JOC

Walter Van Keirsbulck (penningmeester), Regine Vanhastel (bestuurslid), Joseph Arnout (proost), Chris Blancquaert (beheerder website), Katrien De Roo (bestuurslid), Chris Clepkens (voorzitter) en Ivan Van Cauwenberghe (secretaris). © foto Nele
Redactie KW

De bestuursploeg van het Davidsfonds Aarsele-Kanegem slaagde erin om de leden een gevarieerd jaarprogramma voor te schotelen. De startactiviteit is gepland op zondag 13 september. De bestuursploeg is alvast heel tevreden dat de werking opnieuw kan opstarten.

“Davidsfonds afdeling Aarsele-Kanegem werd heropgestart in het jaar 2008”, vertelt voorzitter Chris Clepkens. “Onze afdeling ondersteunt ook de werking binnen de gemeente Ruiselede en Dentergem, omdat die afdelingen stopgezet werden. Vandaar dat wij over een groot ledenaantal beschikken. Wij zijn met een groep van 120 leden, aangevuld met een bestuursploeg van 12 leden.”

“We organiseren tal van activiteiten maar door corona kreeg de cultuursector het hard te verduren. Ook wij horen daarbij en sinds halfweg maart werd alles geannuleerd. Gelukkig worden de maatregelen nu wat versoepeld en daardoor namen wij onmiddellijk het heft in handen. Wij willen een veilige heropstart, we zijn dat verschuldigd aan onze leden. Onze afdeling doet het zeer goed en dat willen wij zo houden. Als we nu niks ondernemen, zal de vereniging in sterkte afnemen.”

Grotere locatie

“De eerste activiteit vindt plaats op zondag 13 september en heet Vers Geperst”, gaat penningmeester Walter Van Keirsbulck verder. “Dat wordt opnieuw het jaarlijkse moment waarop je in ruil voor vernieuwing van het lidmaatschap enkele toffe boeken kan kiezen. Daarbij hoort ook een geschenkboek.”

“De locatie is wel gewijzigd. Vers Geperst vindt normaal plaats in het Oud Gemeentehuis maar daar kunnen er slechts een beperkt aantal personen binnen. We kozen voor een grotere ruimte waar we de nodige corona-afstand kunnen garanderen: het Jeugd Ontmoetingscentrum (JOC) in de Schoolstraat.”

Tijdens de startactiviteit verwacht de Davidsfondsafdeling meer dan 50 leden. De volgende activiteit die gepland was op zaterdag 19 september met komst van chansonnier Lieven Debrauwer gaat niet door en wordt verplaatst naar volgend jaar. Alle andere activiteiten blijven voorlopig wel op de kalender staan en kan je terugvinden op de website van het Davidsfonds: www.aarsele.davidsfonds.be.”

Goede communicatie

Bestuurslid en websitebeheerder Chris Blancquaert werkt hard aan een goede communicatie tussen de leden en de bestuursploeg. “We werken met uitnodigingen voor onze leden en ook via onze eigen afdelingswebsite. Zo’n 90 procent van onze leden werkt digitaal.”

“Via de homepage wordt de komende activiteit telkens aangekondigd. Op de activiteitenpagina zie je het programma. Dat wordt telkens gekoppeld aan UITinVlaanderen. Op die manier bereiken wij niet alleen onze leden, maar ook sympathisanten.” (NS)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.