Davidsfonds Meulebeke start activiteiten opnieuw op

De bestuursploeg van Davidsfonds.
Redactie KW

De Meulebeekse Davidsfondsafdeling heeft tijdens de coronaperiode niet stil gezeten. Voorzitter Filip De Clerck: “Het was duidelijk dat we onze leden zeker niet mochten loslaten. Tijdens de vakantieperiode slaagden we erin om de boeiende zoektocht ‘Dwars door Meulebeke’ aan onze 160 gezinnen aan te bieden. Nu beginnen onze activiteiten opnieuw.”

Het Davidsfonds Meulebeke start op zondag 19 september met ‘Vers Geperst’, de voorstelling van de boeken uit de nieuwe catalogus (2021-’22). Wie zijn lidmaatschap hernieuwt of lid wordt door de aankoop van boeken of cd’s voor minimum 40 euro, die ontvangt nu de gratis voordeelkaart en een gratis boek.

Achterom kijken om vooruit te gaan

Tevens is er de prijsuitreiking van de zomerzoektocht Dwars door Meulebeke en is er een tentoonstelling van de winnende werken van de schiftingsopdracht. Dit van 9.30 uur tot 12.30 uur in de Academie Muziek en Woord in de Karel van Manderstraat. Op vrijdag 15 oktober volgt in zaal Ter Deeve de causerie van prof. Hendrik Vos ‘Hoe Europa ons leven beïnvloedt’.

De Nacht van de Geschiedenis krijgt dit jaar een ander jasje aangemeten. Jean Paul Van Bendegem heeft het in OC Vondel over ‘Achterom kijken om vooruit te gaan’. Op zaterdag 29 januari wordt er geklonken op het nieuwe jaar samen met de Broers Sercu. De proclamatie van de junior journalistenwedstrijd staat gepland op zaterdag 13 februari in de Academie Woord en Muziek. Striptekenaar Steven Derie onthult zijn geheimen in een boeiende workshop.

Fietsen langs le Canal du Centre

Een absolute sportieve hoogvlieger beleeft men op dinsdag 22 februari in gezelschap van Sven Nys. Hij brengt in het OC Vondel om 20 uur ‘Winnaars hebben een plan’. Een niet te missen kamerconcert beleeft men op vrijdag 13 mei in het gerestaureerde kasteel Ter Borcht. Als afsluiter van het werkjaar is er de lente-uitstap ‘Fietsen langs le Canal du Centre’ op zaterdag 4 juni. Je kan nu al inschrijven. (LB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier