Davidsfonds Meulebeke pakt uit met tocht voor wandelaars en fietsers

Filip De Clerck bij het startpaneel van de nieuwe fiets- en wandelroute in de Zuid-Australiëstraat. (foto Luc)
Filip De Clerck bij het startpaneel van de nieuwe fiets- en wandelroute in de Zuid-Australiëstraat. (foto Luc)
Redactie KW

Corona speelt ook de Meulebeekse Davidsfondsafdeling zwaar parten. Na het annuleren van de nieuwjaarsreceptie met de broers Sercu en de publieke proclamatie van de Junior Journalistwedstrijd moet nu ook de ‘Nacht van de geschiedenis’ eraan geloven.

“Het valt ons zwaar als actieve en dynamische vereniging dat we nu al maanden na elkaar onze activiteiten moeten annuleren. Zo ook voor de ‘Nacht van de geschiedenis’ die we gepland hadden voor 9 maart”, aldus voorzitter Filip De Clerck. “We hadden als centraal thema ‘Schattenjacht’ geprogrammeerd, maar dit kan nu niet doorgaan. Misschien kunnen we nog een latere datum vastleggen, maar we zien dat Davidsfonds Nationaal reeds van 8 tot 14 november een nieuwe ‘Nacht van de geschiedenis’ op de affiche staan heeft voor volgend seizoen. Dan zullen we het hebben over ‘Nieuwe tradities’.”

“De causerie van Wouter Deboot over zijn fascinerende tocht doorheen Australië en Nieuw-Zeeland van 10 maart wordt nu verplaatst naar 2 september. Ondertussen kunnen zowel wandelaars als fietsers genieten van de mooie tocht doorheen de gemeente die Wouter uitstippelde en illustreerde met foto’s die hij tijdens zijn avontuurlijke tocht maakte. De totale lengte bedraagt 26,2 km. Men start in de Zuid-Australiestraat en de aankomst bevindt zich in de Schutterijstraat. Het parcours kan men downloaden. De folder is trouwens te koop aan 1 euro in het gemeentehuis of in de bib.”

Sven Nys

De avond met Sven Nys ‘Winnaars hebben een plan’, gepland voor 30 maart wordt verschoven naar 22 februari 2022. Ook de lentefietstocht langs le Canal du Centre staat nu gepland voor begin juni 2022.

“Verder plannen we op zondag 26 september ‘Vers Geperst’, op vrijdag 15 oktober een avond met Hendrik Vos en op vrijdag 22 oktober de uitreiking van de cultuurprijs. Al onze activiteiten zijn zowel voor DF-leden als niet-leden toegankelijk”, besluit Filip De Clerck.

(LB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier