Dansstudio Danneels uit Roeselare biedt outdoor danslessen aan

Linda Danneels: “Het is fantastisch om mijn leerlingen terug te zien.” (foto SB)©STEFAAN BEEL Stefaan Beel
Linda Danneels: “Het is fantastisch om mijn leerlingen terug te zien.” (foto SB)©STEFAAN BEEL Stefaan Beel
Redactie KW

Met heel wat beperkingen is het niet makkelijk om sportactiviteiten te organiseren. Momenteel mag je met tien buiten sporten als er een begeleider is. Niet vanzelfsprekend, zeker voor dansscholen. Linda Danneels van Dansstudio Danneels was echter enthousiast en ging die uitdaging maar al te graag aan. “Buiten dansen heeft bovendien ook heel wat voordelen”, klinkt het.

Dit jaar bestaat Dansstudio Danneels 35 jaar en vormt daarmee een vaste waarde in hartje Roeselare. Ook al had Linda Danneels (53) zich het jubileumjaar helemaal anders voorgesteld, ze blijft vol goede moed op haar oorspronkelijke doel gefocust: ze streeft namelijk een professionele en persoonlijke aanpak na en wil kwaliteit aanbieden en tegelijkertijd een aangename vrijetijdssfeer creëren. Afgelopen jaar was dat geen sinecure. Toch bleef Linda niet bij de pakken zitten en zette een jaar lang filmpjes voor haar leerlingen online: “Dat was leuk om mijn leerlingen te motiveren om te blijven dansen, maar aan de andere kant deed het pijn. Natuurlijk geef je als dansleerkracht liever live les.”

Optimistisch

Ook al is buiten sporten voorlopig toegelaten, er zijn toch nog heel wat beperkingen waarmee rekening moet gehouden worden. Zo kunnen bij ongunstige weersverwachtingen de lessen helaas niet doorgaan. Uiteraard is een mondmasker verplicht en moet de anderhalvemeterregel gerespecteerd worden. Ook de locatie was een zoektocht. Eerst had Linda gevraagd om op Trax te mogen dansen, maar blijkbaar kan je geen openbaar domein reserveren. Dat is dus niet praktisch als er een andere groep aan het sporten is. Nu vinden de lessen plaats op het Stationsplein en moeten ze aangepast worden aan de grond: “Door de harde betonvloer raad ik aan om voor alle lessen sneakers te dragen, want dat is beter voor de spieren en gewrichten. Ook sprongen probeer ik zo veel mogelijk te beperken. Het is natuurlijk niet ideaal om op te dansen en we kunnen dan ook niet voluit gaan. Maar uiteindelijk is het veel leuker dan achter de computer staan dansen en in ieder geval beter dan nietsdoen! We roeien met de riemen die we hebben”, zegt Linda optimistisch.

“Het is alleszins veel leuker dan achter de computer te staan dansen”

“Er zijn zeker ook voordelen aan buiten dansen. Zo is het natuurlijk zalig als de zon schijnt, maar het is vooral fantastisch om opnieuw mijn ‘oudere’ leerlingen terug te zien en te zien hoe ze vooruitgaan. Afgelopen maanden heb ik heel wat mails van ouders gekregen om te melden dat hun kinderen het erg moeilijk hadden, omdat hun leven enkel maar uit schoolwerk leek te bestaan. Nu ze niet meer alleen achter hun computer moeten dansen, kunnen ze tenminste hun vriendinnen terugzien, wat alleen maar positief voor het mentale welzijn van de jeugd kan zijn. Dus ook al zijn de omstandigheden niet 100 procent ideaal, wij zijn alleszins allemaal erg tevreden en dankbaar voor de kansen die we krijgen!” Linda en de dansers hopen alvast dat ze vanaf volgend schooljaar weer echt voluit kunnen bewegen en hun traditie kunnen voortzetten, namelijk werken aan een prachtig dansoptreden begin december. (Sofie Missiaen)

Info op www.dansstudiodanneels.com of mail naar dans-studio.danneels@telenet.be.

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.